Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

VOJNA na Ukrajine Deň osemnásty (13. marec 2022)

16:59 Daily Mail publikoval článok, v ktorom uvádzajú, že podľa ich spravodajských zdrojov Vladimir Putin trpí mozgovou poruchou spôsobenou demenciou, Parkinsonovou chorobou alebo „roidným hnevom“, ktorý je výsledkom liečby rakoviny steroidmi.

Vladimir Putin
Zobraziť galériu (7)
Vladimir Putin  (Zdroj: TASR/Russian Presidential Press Service via AP)

17:10 V Doneckej oblasti horí koksárenský a chemický závod Avdeevka.

16:40 Telá ruských vojakov zabitých v bojoch na Ukrajine zapĺňajú márnice v Bielorusku, uviedli miestni obyvatelia pre stanicu Slobodná Európa (RFE/RL), ktorá o tejto skutočnosti informovala v noci na nedeľu.

16:28 Od ruskej invázie na Ukrajinu bolo v prístavnom meste Mariupol zabitých celkovo 2187 ľudí , potvrdila mestská rada. Informoval o tom portál theguardian.com.

16:17 Ruské sily zaútočili na školu v Mykolajivskej oblasti. Záchranári čelia požiaru a zachraňujú ľudí, ktorí sa zdajú byť pod úlomkami betónu v dôsledku ostreľovania, uviedol guvernér Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim. Zatiaľ nie sú hlásené žiadne obete.

16:16 Ukrajinská spravodajská služba uvádza, že Rusko aktívne verbuje žoldnierov v Sýrii .

16:15 Francúzsky minister zahraničných vecí uviedol, že v blízkej budúcnosti vstúpi do platnosti nový balík sankcií Sankcie ovplyvnia dovoz železa a ocele z Ruska a vývoz luxusného tovaru. Bude zákaz akýchkoľvek investícií do ropného sektora a nový sankčný zoznam oligarchov.

16:04 Ruské jednotky sa v rámci obliehania ukrajinskej metropoly Kyjev snažia okrem iných prístupových ciest zablokovať Kyjev aj z východu, informoval v nedeľu ukrajinský generálny štáb armády. Informovala o tom agentúra DPA.

15:46 Charkov, 18. deň vojny: Záchranári pokračujú v práci na odstraňovaní následkov bombardovania, vyšetrovaní záplav, pátraní po tielách mŕtvych a zranených.

 

м. Харків, 18-й день війни: рятувальники продовжують роботи з ліквідації наслідків бомбардувань, розбирають завали,...

Posted by ДСНС України on Sunday, March 13, 2022

15:30 Vyjadrenie New York Times k smrti novinára. "Sme hlboko zarmútení, keď počujeme o smrti Brenta Renauda. Brent bol talentovaný filmár, ktorý v priebehu rokov prispieval do The New York Times. Aj keď v minulosti prispieval do The Times (naposledy v roku 2015), nebol priradený k žiadnej úlohe v The Times na Ukrajine. Prvé správy o práci pre Times sa rozšírili, pretože nosil tlačový odznak Times, ktorý bol vydaný za úlohu pred mnohými rokmi."

15:13 Počet ruských obetí sa už niekoľko dní nemení kvôli pomalšej ofenzíve. Oficiálne údaje, ktoré ukazujú viac ako 12 000 zabitých ruských vojakov, sa podľa námestníčky ministra obrany Hanny Malyarovej od 8. marca v dôsledku zníženej konfrontácie nezmenili.

15:12 Kadyrovci v Energodar terorizujú civilistov. Informuje o tom portál Nexta.

Viac o téme: RuskoUkrajinaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu