Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

VOJNA na Ukrajine Deň osemnásty (13. marec 2022)

18:27 Prezident Volodymyr Zelenskyj navštívil ukrajinských vojakov zranených v boji, ktorí sa liečia vo vojenskej nemocnici v Kyjeve.

18:14 Miestne ukrajinské úrady uviedli, že pri útoku z 13. marca zahynulo 35 ľudí a 134 bolo zranených. Národnosť obetí nezverejnili.

VOJNA na Ukrajine Deň
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Profimedia)

17:57 Ruské jednotky sa snažia zablokovať Kyjev aj z východu. Informoval o tom ukrajinský generálny štáb.

17:45 V Černobyľskej atómovej elektrárni obnovili dodávky elektriny. Energoatom poznamenal, že teraz už systémy chladenia jadrového odpadu opäť normálne fungujú.

17:43 Dnes bola neďaleko Gomelu v Bielorusku spozorovaná veľká kolóna vojenskej techniky s označením V.

17:34 Ruské ministerstvo obrany vyhlásilo, že jeho ozbrojené sily pri dnešnom útoku na vojenskú základňu v západoukrajinskom meste Javoriv zlikvidovali približne 180 zahraničných žoldnierov a množstvo zahraničných zbraní. Hovorca rezortu obrany Igor Konašenkov ďalej podľa agentúry TASS uviedol, že ruské sily budú pokračovať v likvidácii zahraničných žoldnierov, ktorí prichádzajú na Ukrajinu. Agentúra AFP poznamenala, že tieto informácie nebolo možné nezávisle overiť.

17:25 Ruské lietadlá zhodili bomby na dedinu Dergachi neďaleko Charkova . Horí továreň na dvere „Papa Carlo“ a neďaleko sa nachádzajú stajne „Ecurie de Paris“.

17:17 Konvoj útočníkov vstupuje do Sadovsk.

17:01 Obyvatelia Ľvova sa modlia za mŕtvych a za záchranu mesta pred zničením.

17:00 Obyvatelia Ľvova pre BBC uviedli, že zatiaľ čo vojenské základne okolo nich sú čoraz častejšie terčom ruských rakiet, dúfajú, že ich mesto, ktoré je na zozname svetového dedičstva UNESCO, bude uchránené pred zničením tak, ako to bolo zázračne počas druhej svetovej vojny.

Viac o téme: RuskoUkrajinaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu