Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nechutné, podlé a zákerné: Šéf so zlou povesťou prekročil čiaru, nečakaná výpoveď 3000 ľuďom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

NEW YORK - Tak takéto vedenie spoločnosti by určite nechcel zažiť nikto z nás. V ťažkých časoch, kedy sa trh spamätáva z covidu sa šéf hypotékovej spoločnosti rozhodol, že zamestnancom dá počas decembra predčasný a nechcený vianočný darček v podobe výpovede cez videohovor. To však nie je všetko, teraz tento čin zopakoval s tým rozdielom, že im vopred nikto nič nepovedal a zlú správu sa dozvedeli až z výplatnej pásky, ktorá zrejme unikla predčasne.

TechCrunch píše o americkej spoločnosti Better, ktorá sa zaoberá úvermi, pôžičkami a hypotékami. Jej technický šéf Vishal Garg si pre zamestnancov už v decembri 2021 pripravil nepríjemný vianočný darček, keď im počas videohovoru v aplikácii Zoom oznámil, že ak sú súčasťou hovoru, tak sa s nimi, bohužiaľ, rozlúči. 

Nepríjemný hovor cez video

Po pozvaní 900 zamestnancov na hovor bez toho, aby im povedal prečo, Garg povedal: "Prichádzam za vami s nie skvelými správami. Trh sa zmenil, ako viete, a my sa s ním musíme pohnúť, aby sme prežili. Ak ste na tomto hovore, ste súčasťou nešťastnej skupiny, ktorá je prepúšťaná. Váš pracovný pomer je tu s okamžitou platnosťou ukončený,” povedal šokovaným zamestnancom v decembri Garg.

Ďalšie výpovede, ktoré boli opäť oznámené babráckym spôsobom

Aj dnes, 8. marca, bol podobný krok spravený opäť, aj keď už trochu iným a oveľa horším spôsobom. Situácia je teraz o to vážnejšia, že ide ešte o väčší počet zamestnancov. Má totiž ísť až o 3000 zamestnancov z USA a z Indie. 

Títo ľudia sa o svojej výpovedi dozvedeli len úplnou náhodou. Zistili totiž, že boli prepustení po tom, čo dostali výplatu nadbytočnosti prostredníctvom svojich mzdových aplikácií – nikomu pritom dopredu nič neoznámili ani ich na to nepripravili. Prepúšťanie malo byť oznámené 9. marca, ale jeden zamestnanec údajne povedal, že spoločnosť náhodne zverejnila výplatné pásky s predstihom.

Toto podľa nich vyriešili naozaj nechutne

"Začalo sa zjavné prepúšťanie. Odstupné sa v našej aplikácii Workday (čo je pre nich vlastne aplikácia na pozeranie výplatnej pásky, pozn. red.) zobrazuje od 12:00 v príslušných časových pásmach. Žiadny e-mail, žiadny hovor, nič. Toto bolo riešené nechutne," povedal TechCrunchu jeden zo zamestnancov.

Hovorca Better.com potvrdil že číslo 3000 prepustených zamestnancov 8. marca je skutočné a podelil sa o vyhlásenie finančného riaditeľa Kevina Ryana o mzdovom výkyve. "Musíme urobiť náročný krok, ktorým je ďalšie zefektívnenie našich operácií a podstatné zníženie našej pracovnej sily v USA aj Indii," skonštatovali.

Viac o téme: SpoločnosťVýpoveďOznámenieBetterVideohovor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu