Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE V kauze poľovníckej chaty padajú obvinenia: Ide o známe mená! Medzi obvinenými je aj Gašparov syn

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

BRATISLAVA - V kauze poľovníckej chaty vyšetrovateľ obvinil ďalšiu osobu. Obvinenie sa týka zločinu krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy. Informovala o tom Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

"V súvislosti s medializovanou chatou vyšetrovateľ NAKA 9. februára začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie voči osobe P. G. zo zločinu krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu príprav," uviedla Dobiášová s tým, že vzhľadom na prebiehajúce trestné konanie nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Ide o syna exprezidenta policajného zboru Pavla Gašpara, ktorý na medializovanej nahrávke z chaty nahováral Roberta Kaliňáka, aby vypovedal, že Ľudovíta Makóa do Kriminálneho úradu finančnej správy nominoval Milan Lučanský, ktorý to už podľa Gašpara nemôže potvrdiť.

Fico reaguje na uniknuté nahrávky z poľovníckej chaty (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

V súvislosti s poľovníckou chatou v stredu vyšetrovateľ obvinil tri osoby z prečinu pytliactva a zločinu legalizácie výnosu z trestnej činnosti. Podľa informácií TV Markíza má byť medzi obvinenými aj syn exministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka, Andrej Jahnátek a zápasník Matúš Mečár. 

Kauza poľovníckej chaty je známa z videí, ktoré boli medializované vlani v októbri. Zobrazujú, ako sa stretávali šéf Smeru-SD Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora Gašpara. Nitrianska krajská prokuratúra na jeseň trestné stíhanie pre pytliactvo zrušila. Vznik odposluchov mala podľa prokuratúry umožniť nesprávna právna kvalifikácia.

Pavol Gašpar považuje svoje obvinenie za účelové

Advokát Pavol Gašpar považuje svoje obvinenie v súvislosti s kauzou poľovnícka chata za účelové a nezákonné. Syn bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara tvrdí, že ide o reakciu na jeho mediálne výstupy. Uviedol to na sociálnej sieti.

 

AKT POMSTY, ALEBO ZÚFALSTVA?! 🤦‍♂️ ℹ️ Dnes som bol vyšetrovateľom NAKA mjr. Mgr. Jurajom Margetinom obvinený za zločin...

Posted by Pavol Gašpar on Wednesday, February 9, 2022

Kritizuje, že mu uznesenie doručovali operatívci z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v čase, keď bol s rodinou. Podľa neho išlo o operatívcov, ktorých majú preverovať pre podozrenie zo zneužitia právomoci v prípade, kde vystupuje ako poškodený. "Účelovosť tohto konania podčiarkuje aj fakt, že je postavené na jedinom nezákonnom dôkaze a vyšetrovateľ skutok zámerne nadkvalifikoval," uviedol. Je presvedčený, že zákonným spôsobom preukáže svoju nevinu.

Viac o téme: KauzaPolícia Obvinenie Poľovnícka chata
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu