Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Neuveriteľný nález v Pardubiciach: V kontajneri ležalo podchladené dieťa, polícia vypátrala jeho matku

Živého novorodenca objavil v kontajneri obyvateľ jednej zo štvrtí mesta Pardubice na východe Čiech.
Živého novorodenca objavil v kontajneri obyvateľ jednej zo štvrtí mesta Pardubice na východe Čiech. (Zdroj: Twitter/Policie ČR)

PRAHA - Živého novorodenca objavil v sobotu v kontajneri obyvateľ jednej zo štvrtí mesta Pardubice na východe Čiech. Prípadom sa začali okamžite zaoberať policajti. Tí pátrali po matke dieťaťa, ktorú sa im nakoniec aj podarilo nájsť, píše webová stránka televíznej stanice Nova.

"Od včasných ranných hodín preverujeme okolnosti nálezu živého novorodenca v kontajneri," informovali policajti na Twitteri.

Bábätko je mimo ohrozenia života. V kontajneri ho našiel človek, ktorý šiel vyniesť odpadky. "Môžeme potvrdiť, že sme zasahovali pri novorodencovi. Bol silne podchladený, v ohrození života. Dieťa sme zahrievali, stabilizovali a previezli do nemocnice," povedal hovorca záchranárov Aleš Malý. Podrobnejšie informácie nechcel zverejňovať, nechcel ani povedať, do akej nemocnice bábätko prepravili.

Policajti pátrali po matke dieťaťa. Tú sa im podarilo v sobotu dopoludnia nájsť. "Bližšie informácie k prípadu zatiaľ nemôžem povedať," doplnila policajná hovorkyňa Dita Holečková. Podrobnejšie informácie k prípadu zverejní polícia podvečer. Prípadom sa zaoberajú aj kriminalisti. Noc v Pardubiciach bola mrazivá, ortuť teplomeru klesla až k mínus trom stupňom Celzia, približuje TN Nova. V Pardubickej nemocnici funguje od roku 2008 babybox. Doteraz bolo do neho odložených deväť detí.

Viac o téme: KontajnerMatkaDieťaPolícia Pardubice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu