Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obrovská tragédia v Austrálii: Polícia už identifikovala päť detí, ktoré prišli o život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: New York Post)

DEVONPORT – V austrálskej Tasmánii sa stala tragédia, nad ktorou budú ľudia ešte dlho krútiť nechápavo hlavami. Radosť a smiech vystriedali slzy smútku a beznádeje. Pred jednou z miestnych škôl postavili pre deti veľký nafukovací hrad, no to vtedy ešte nikto netušil, aká katastrofa sa blíži.

Pri základnej škole Hillcrest v Devonporte prišlo o život päť žiakov. Nešlo však o autonehodu, alebo niečo podobné. Deti sa hrali v obrovskom nafukovacom hrade, ktorý bol postavený pri areáli školy. Náhle sa však zdvihol vietor a spolu s ním zamieril do vzduchu aj celý hrad plný detí. Aj keď predpovede na osudný deň hlásili silnejší vietor, nikto nečakal, že by sa mohlo niečo také odohrať. 

VIDEO Obrovská tragédia na školskej oslave: Silný vietor odfúkol nafukovací hrad, štyri deti zomreli

Nakoniec bolo potvrdených päť vyhasnutých životov, píše New York Post. Boli nimi žiaci piateho a šiesteho ročníka, ktorí zomreli po páde z výšky viac ako deviatich metrov. Prvými identifikovanými boli Addison Stewartová (11) a Zane Mellor (12). Neskôr polícia uviedla aj ďalšie mená, a to Jyea Sheehana, Jalailahu Jayne-Maree Jonesovú a Petera Dodta. Všetci traja mali 12 rokov. Tri ďalšie deti zostali v kritickom stave a jedno už bolo z nemocnice prepustené. 

 

 

Policajný komisár Tasmánie Darren Hine v dnešných hodinách uviedol, že vyšetrovatelia teraz skúmajú, či bol nafukovací hrad dostatočne priviazaný k zemi. Okrem iného sa bude preverovať aj rýchlosť vetra v osudný deň, aby sa zistilo, či šlo o ojedinelý stav, alebo sa tragédii dalo predísť. Komisár sa na záver vyjadril, že v rámci vyšetrovania budú vypočúvať aj vedenie spoločnosti, ktorá nafukovací hrad poskytla.

 

 

Viac o téme: DetiTragédiaúmrtieAustráliaTasmániaNafukovací hrad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu