Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Študenti na lyžovačke v známom stredisku zažili horor: Znepokojivé spovede, boja sa doteraz

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VAL THORENS - V nočnom klube Le Malaysia v známom lyžiarskom stredisku Val Thorens sa malo odohrať niečo veľmi znepokojivé. Študenti Oxfordovej univerzity, ktorí tu boli na lyžiarskom zájazde a klub jeden večer navštívili, totiž tvrdia, že boli zdrogovaní. Buď im niekto nalial drogu do drinkov, alebo dostali priamo do ruky ihlu.

Študenti Oxfordu sa môžu každý rok zúčastniť lyžiarskeho výcviku. Správy, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach, informujú, že najmenej šesť z nich, vrátane jedného inštruktora, sa minulý týždeň stalo terčom útoku v alpskom stredisku Val Thorens. Joe Hilton, predseda skupiny Varsity Trip, ktorá ponúka lyžiarske zájazdy do tejto oblasti, pripustil, že k tomu naozaj mohlo dôjsť. Vyjadril sa tak po tom, ako sa zistilo, že incidenty so študentmi sa odohrali počas akcie "Slipped Disc" po polnoci, kedy mala do klubu prístup ešte široká verejnosť. 

Jeden zo študentov na Facebooku napísal, že do Le Malaysia vošli v tú noc muži, ktorí nepatrili do ich skupiny a navyše ich nikto pri dverách ani neprezrel. Ďalší videl veľký dav ľudí, zrejme miestnych, ktorí sa pokúšali dostať do klubu zadným vchodom, kde nebola žiadna ochranka. Iný študent zas tvrdil, že o 23:15 miestneho času ich kamaráta v klube niekto pichol ihlou. Stalo sa tak napriek tomu, že v ten večer malo byť na mieste viacero členov ochranky. O druhej hodine v noci študentka práva z Oxfordu, Maeve Carrollová, napísala na Facebook: "Dozvedeli sme sa, že päť dievčat sa dnes otrávilo po vypití drinkov. Niekto do nich musel niečo dať." 

Študenti na lyžovačke v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Vyhadzovači vraj ignorujú napadnuté ženy

Dievčiny sa preto právom cítili vystrašene a v ohrození. Niektoré sa dokonca v ten večer obliekli tak, aby mali zahalené všetko od krku nižšie. Spoločnosť Nuco, ktorej klub patril a starala sa o ochranu počas akcie, uviedla, že dnu sa mohol dostať v podstate ktokoľvek, pretože pri vstupe sa tlačili návštevníci dnu, niektorí boli aj agresívni. Jedna z recenzií na TripAdvisore týkajúca sa Le Malaysia sa zmieňuje o tom, že "vyhadzovači často privierajú oči pred napadnutými ženami v klube." 

Študenti na lyžovačke v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Na druhej strane však mohlo ísť o úmysel, pretože jeden zo zamestnancov sa nechal počuť, že tieto každoročné lyžiarske zájazdy sú pre klub hotovou pohromou. Študenti sa podľa neho nevedia správať a sú hluční, keď klub opustia. Miestnych obyvateľov to potom hnevá, keďže sa to opakuje každý rok.

Viac o téme: LyžovačkaDrogyŠtudentiLyžovanieVal Thorens
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu