Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédia v Tirolsku: Pri páde lavíny prišiel o život 14-ročný tínedžer

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

INNSBRUCK - Pri páde lavíny v horskom masíve Venet v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko zahynul v sobotu 14-ročný chlapec. Zranenia utrpeli ďalší dvaja tínedžeri, zvyšní traja vyviazli bez ujmy na zdraví. Pre agentúru APA to potvrdil hovorca miestnej polície.

Podľa doterajších informácií sa skupina mladých ľudí pohybovala vo voľnom lyžiarskom teréne na severnej strane masívu Venet v Ötztalských Alpách, pričom po tom, čo sa dostali na strmý svah, došlo k spusteniu lavíny. Stanica ORF Tirol uviedla, že išlo o lavínu so šírkou 70 až 80 metrov a dĺžkou 200 metrov.

Chlapca s rakúskym občianstvom, ktorý po spadnutí lavíny prišiel o život, kompletne zasypal sneh a po približne hodine sa ho podarilo nájsť v hĺbke asi 1,5 metra. Ďalší dvaja zranení mladiství boli lavínou zavalení len čiastočne a dokázali sa vyslobodiť sami.

Skupina tínedžerov nemala pri sebe lavínový vyhľadávací prístroj, čo snahu záchranárov o ich nájdenie skomplikovalo. V nasadení bolo 100 horských záchranárov s pátracími psami, ako aj dva vrtuľníky záchranárskej služby a jeden policajný vrtuľník.

Viac o téme: LavínaúmrtieRakúskoTirolsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu