Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Masaker v oblakoch: Lietadlo Ryanairu sa zrazilo s kŕdľom vtákov, FOTO len pre silné povahy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube / The Aviation Herald)

BOLOGNA - Šokujúce zábery ako z katastrofického filmu! Po tom, ako sa lietadlo spoločnosti Ryanair zrazilo vo vzduchu s kŕdľom volaviek, jeden z motorov začal horieť. Cestujúci zostali poriadne vydesení a len dúfali, že sa pilotovi podarí bezpečne pristáť.

Let FR1 194 spoločnosti Ryanair minulý piatok pristával na letisku v talianskej Bologni krátko pred polnocou, keď kŕdeľ volaviek skrížilo jeho dráhu. Skončili v motore Boeingu, ktorý sa následne vznietil. Niektoré z vtákov sa prilepili na predné sklo kokpitu pilota, takže išlo naozaj o veľmi vážny incident, uvádza Independent. Vďaka skúsenému pilotovi sa, našťastie, pasažierom nič nestalo a lietadlo aj napriek problémom dokázalo pristáť.  

Zamestnanci letiska Marconi museli po pristátí lietadla vyčistiť celú plochu od mŕtvych volaviek.Takéto strety vtákov a lietadiel vo vzduchu sú obzvlášť nebezpečné, pričom najčastejšie k nim dochádza práve takto tesne nad zemou.  

Penceovo lietadlo sa zrazilo s vtákom pri štarte, muselo sa vrátiť späť na letisko

V októbri sa odohral podobný incident vo Veľkej Británii. Lietadlo vzlietlo z Manchestru a malo namierené na Kanárske ostrovy. V Liverpoole však muselo núdzovo pristáť po tom, ako motor vcucol nejakého vtáka. Jeden z pasažierov sa vyjadril, že to znelo ako motorový čln alebo helikoptéra. Po núdzovom pristátí boli cestujúci preložení do iného lietadla, ktoré už bezpečne pristálo v cieľovej destinácii.  

Viac o téme: NehodaLietadloBolognaVtákyTalianskoVolavkyMarconi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu