Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Migračná vlna cez Grécko stále pokračuje: Policajná kontrola sa zmenila na drámu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

SKOPJE - Polícia v Severnom Macedónsku oznámila, že v sobotu objavila 42 migrantov v nákladnom automobile v juhovýchodnej časti krajiny neďaleko hraníc s Gréckom. Informovala o tom v nedeľu agentúra AP.

Hliadkovacie vozidlo polície v sobotu neďaleko obce Star Dojran nákladný automobil sledovalo s cieľom zastaviť ho a skontrolovať. Vodič a pasažieri však z prenasledovaného vozidla vyskočili ešte počas jazdy. Nákladný automobil sa následne otočil a vrazil do policajného vozidla. Zranenia neutrpel žiadny z policajtov.

Tí následne v nákladnom vozidle našli 41 migrantov zo Sýrie a jedného Bangladéšana. Žiadna z týchto osôb neutrpela zranenia.

Migranti sa vrátia naspäť do Grécka

Nájdené osoby previezli do strediska pre migrantov, kde čakajú na vrátenie naspäť do Grécka, odkiaľ podľa domnienok polície prišli. Polícia takisto uviedla, že ide o prvú väčšiu skupinu migrantov, ktorú v Severnom Macedónsku za obdobie posledných šiestich mesiacov objavili.

Balkán je hlavná tepna migrantov

Severné Macedónsko bolo hlavnou trasou pre migrantov, ktorí sa chceli dostať do bohatších európskych krajín, píše AP. Po vypuknutí pandémie koronavírusu a sprísnení hraničných kontrol sa však cieľom migrantov prichádzajúcich z Grécka a smerujúcich do strednej a severnej Európy stalo Albánsko.

Viac o téme: HraniceNákladiakPolícia MigrantiGréckoSeverné Macedónsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu