Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Jeden z najbrutálnejších útokov na letušku, násilník nemal žiadne zábrany

Útočníka zadržali na letisku v Denveri. Zobraziť galériu (3)
Útočníka zadržali na letisku v Denveri. (Zdroj: YouTube/ ABC7)

DENVER - Ešte nikdy v histórii American Airlines sa neodohral takýto útok na letušku: Letecká spoločnosť mužovi doživotne zakázala lietať. FBI prípad vyšetruje.

V skutočnosti pasažieri letu 976 chceli minulú stredu večer cestovať z New Yorku do Santa Ana v Kalifornii. Stroj však musel neplánovane pristáť v Denveri, ako vysvetlila spoločnosť American Airlines. Dôvodom bol útok na letušku na palube stroja.

Jeden z najbrutálnejších útokov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/ ABC News)

Jeden pasažier údajne udrel letušku najmenej dvakrát do tváre. Mala zlomený nos. Informuje o tom okrem iného televízna stanica CBS Los Angeles s odvolaním sa na Paula Hartshorna Jr. z Asociácie profesionálnych palubných sprievodcov, ktorá zastupuje viac ako 26-tisíc letušiek z American Airlines. Televízia CNN s odvolaním sa na zdroj, ktorý je s prípadom oboznámený, uvádza, že útok prebehol bez akejkoľvek provokácie.

American Airlines: Doživotný zákaz letov pre útočníka

Šéf American Airlines vo video správe hovoril o "násilnom útoku" na letušku. Je to „jeden z najhorších prejavov urážlivého správania, aký sme kedy videli,“ povedal Doug Parker vo videu zverejnenom na internete. Žena je už v poriadku. Okrem toho má ona a jej kolegovia prisľúbenú podporu.

Jeden z najbrutálnejších útokov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/ ABC News)

Parker tiež uviedol, že útočníkovi bolo doživotne zakázané lietať s leteckou spoločnosťou. “A to nestačí. Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme zabezpečili, že bude stíhaný čo najprísnejšie.“ Muža zatkli krátko po pristátí v Denveri.

Podľa CNN prípad vyšetruje FBI. Vyšetrovanie oznámil aj Federálny úrad pre letectvo.

Letecká spoločnosť tvrdí, že spolupracuje s úradmi. "Sme pobúrení tým, čo sa podľa informácií stalo na palube," povedal hovorca leteckej spoločnosti Curtis Blessing.

Viac o téme: LetuškaZlomený nosútok American Airlines
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu