Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Horor v Rusku: Dievčatá (†10, †10) neprišli domov zo školy! Otrasný nález v opustenom dome

Kamery zachytili podozrivého muža s dievčatami
Kamery zachytili podozrivého muža s dievčatami (Zdroj: YouTube/Ria Novosti)

MOSKVA - Ruskú verejnosť znepokojila vražda dvoch desaťročných dievčat na Sibíri. Podozrivý je z nej muž, ktorý bol predvlani prepustený z väzenia po odpykaní desaťročného trestu za sexuálne zneužívanie maloletých. Po prepustení mal ešte roky zostať pod dohľadom úradov, ale nestalo sa tak. Federálni vyšetrovatelia začali pre podozrenie z nedbanlivosti vyšetrovať miestne úrady, ktoré mali mať dohľad na starosti, uviedla v utorok agentúra Interfax. Za nedbalosť hrozí v prípade odsúdenia až sedem rokov väzenia.

Hrôza v dovolenkovom raji: Dievča (15) znásilnil v mori pred tisíckami návštevníkov!

Uľjana Degtyarová a Anastasia Feslerová boli v Kiselevsku v Kemerovskej oblasti nezvestné od pondelka, kedy sa nevrátili domov zo školy. Do pátrania po nezvestných školačkách náčelník Kemerovskej polície nasadil všetky sily, pátrali aj dobrovoľníci, rovnako ako elitní kriminalisti z ústredia. Telá zavraždených školáčok sa našli o deň neskôr v opustenom dome. Vyšetrovatelia v ten istý deň oznámili, že podozrivý bol zadržaný.

Muža (41) zachytili pouličné kamery pri nákupe sladkostí v sprievode oboch dievčat. Policajti ho podľa médií vypátrali skôr ako telá obetí. Na sociálnych sieťach sa objavilo tvrdenie, že sa údajne k znásilneniu a vražde dievčat priznal a tiež oznámil, kde telá ukryl. Úrady túto informáciu ale nepotvrdili. Takisto nepotvrdili správy médií, že zo zločinu je podozrivý Viktor Pesternikov z neďalekého mesta Myski, uviedla stanica BBC na svojom ruskojazyčnej webe.

"Žiadne práce sa v prezidentskej kancelárii v tomto smere nevedú," odpovedal hovorca Kremľa na otázky novinárov, či v súvislosti so zločinom nie je nutné sprísniť tresty za sexuálne zločiny spáchané na deťoch. Ruský poslanec Alexandr Chinštejn agentúre RIA Novosti povedal, že zákonodarcovia pracujú s verziou, podľa ktorej páchatelia týchto zločinov by po prepustení z väzenia museli nosiť elektronické náramky monitorujúce ich pohyb.

Viac o téme: VraždaZnásilnenieSexuálne zneužitieRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu