Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Nevyplatilo sa im uvoľňovanie opatrení: V Turecku stúpajú počty infikovaných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/DPA via AP/Michael Kappeler)

ISTANBUL - Turecko v piatok zaznamenalo najvyšší počet nových prípadov nákazy koronavírusom od polovice mája. Stalo sa tak len niekoľko týždňov po tom, ako krajina začiatkom júla uvoľnila protipandemické opatrenia, informovala agentúra DPA.

Turecké ministerstvo zdravotníctva v piatok zaznamenalo za uplynulých 24 hodín 60 úmrtí a 11.000 nových prípadov nákazy, čo je najviac od polovice mája. Počet prípadov v Turecku stúpa od začiatku júla, kedy v krajine uvoľnili protipandemické opatrenia.

Turecký minister zdravotníctva Fahrettin Koca v piatok vyzval obyvateľstvo, aby sa dalo zaočkovať, a zdôraznil dôležitosť prísnych preventívnych opatrení.

V Turecku dostalo aspoň prvú dávku vakcíny približne 46 percent obyvateľov. V krajine používajú dve protikoronavírusové vakcíny - očkovaciu látku od čínskej farmaceutickej spoločnosti Sinovac a látku od konzorcia Pfizer/BioNTech.

V krajine v uplynulom období stúpa aj podiel prípadov nákazy variantom delta, uvádza DPA. Turecko však zatiaľ nezverejnilo žiadne oficiálne údaje, ktoré by ukazovali, aký percentuálny počet prípadov tvorí tento variant, po prvýkrát zaznamenaný v Indii.

Viac o téme: Nové prípadyTureckoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu