Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

AKTUÁLNE Českého prezidenta Miloša Zemana previezli do nemocnice

Kvôli problémom s nohami používa Zeman vozík Zobraziť galériu (3)
Kvôli problémom s nohami používa Zeman vozík (Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek)

PRAHA - Prezident Miloš Zeman bol dnes podľa portálu Novinky.cz prevezený do Ústrednej vojenskej nemocnice. Jeho hovorca Jiří Ovčáček hospitalizáciu hlavy štátu zatiaľ nekomentoval. Podľa portálu prezident do nemocnice dorazil chvíľu po jedenástej doobeda. Pred prezidentskou kolónou prišla aj jeho manželka Ivana.

Prezidentov poradca Martin Nejedlý však tomuto serveru povedal, že Zeman si mal dohovárať iba preventívnu prehliadku. "Počul som pána prezidenta, že sa dohaduje cez svojho kancelára a tajomníka, aby dohodol termín na pravidelnú prehliadku," uviedol Nejedlý s tým, že tieto veci rieši prezident so svojím ošetrujúcim lekárom a šéfom vojenskej nemocnice Miroslavom Zavoralom.

AKTUÁLNE Českého prezidenta Miloša
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek)

Vedúci prezidentskej kancelárie Vratislav Mynář sa k správe o hospitalizácii zatiaľ taktiež nevyjadril. Nereagoval ani na to, či bude musieť prezidentská kancelária upravovať Zemanov program na tento týždeň.

Zeman bol vo vojenskej nemocnici už viackrát hospitalizovaný

Vo vojenskej nemocnici bol Zeman v posledných rokoch niekoľkokrát. Vlani mu v nej operovali zlomenú ruku, ktorú si zranil pri páde. O rok skôr v ÚVN zostal štyri dni na rekondičnom pobyte. Dlhodobo sa prezident lieči s neuropatiou nôh a cukrovkou. Kvôli problémom s nohami začal tento rok používať invalidný vozík.

V tejto chvíli je tam hospitalizovaný aj bývalý prezident Klaus

V tejto vojenskej nemocnici je momentálne hospitalizovaný aj bývalý český prezident Václav Klaus. Klausov hovorca Petr Macinka povedal, že exprezident cez víkend podstúpil vyšetrenie, pri ktorom mu lekári zistili vysoký tlak. "Teraz čaká na ďalšie testy v Ústrednej vojenskej nemocnici," napísal. V pondelok bol Klaus síce z nemocnice prepustený, v utorok sa do nej však v dopoludňajších hodinách opäť vrátil, píše Právo.

Dnes ráno Klausa do nemocnice priviezla služobným autom ochranná služba. Osemdesiatročný exprezident nemal v minulosti zdravotné problémy často. Jeho zdravie médiá sledovali v roku 2008, kedy podstúpil operáciu bedrového kĺbu. V roku 2012 sa podrobil operácii šedého zákalu. Na konci februára tohto roka ochorel na koronavírus. Po prednáške pre študentov Vysokej školy ekonomickej sa nechal otestovať na koronavírus a výsledok bol pozitívny. Po vyšetrení v nemocnici sa odišiel liečiť domov.

 

Viac o téme: NemocnicaČeskoMiloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu