Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Búrlivá oslava na obľúbenom ostrove má vážnu dohru: KORONAVÍRUSOM sa nakazilo vyše 800 študentov!

Oslava na Malorke Zobraziť galériu (2)
Oslava na Malorke (Zdroj: YouTube/euronews)

MADRID - Viac ako 800 študentov z rôznych oblastí Španielska, ktorí v polovici júna oslavovali koniec štúdia na ostrove Malorka, sa nakazilo koronavírusom. Informovala o tom v noci na pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie úrady.

V Česku pritvrdili: Majiteľka obchodu zakázala vstup ľuďom zaočkovaným proti KORONAVÍRUSU!

Podľa najnovších informácií rôznych regionálnych úradov počet infikovaných tínedžerov v nedeľu stúpol o viac ako 200 na najmenej 848. Až 410 nakazených študentov hlásili v oblasti Madridu, nasledujú Baskicko (126) a Valencia (104). V niekoľkých ďalších oblastiach takisto niekde zaznamenali od 10 do 70 prípadov nákazy.

Predpokladá sa, že mnohí z infikovaných študentov cestovali rovnakým trajektom z Valencie na Malorku. Do styku spolu prichádzali aj počas pobytu na ostrove. U všetkých odhalili alfa variant vírusu, ktorý bol prvýkrát objavený v Británii. Stovky ľudí, ktorí s nimi prišli do kontaktu, museli ísť do karantény.

Ministerka zdravotníctva Carolina Dariasová vyzvala mládež a mladých dospelých, z ktorých väčšina zatiaľ nebola v Španielsku zaočkovaná, aby sa správali "zodpovedne".

Viac o téme: ŠtudentiNákazaMalorkaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu