Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Šľachetný čin princa Harryho s manželkou: Zbierka na vakcíny pre rozvojové krajiny

Meghan a Harry
Meghan a Harry (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britský princ Harry s manželkou Meghan si chcú pripomenúť druhé narodeniny svojho syna Archieho tým, že vyzvali svojich sympatizantov, aby venovali peniaze na nákup proticovidových vakcín pre rozvojové krajiny.

Vysvetlili, že "takmer 80 percent z miliardy dávok vakcín podaných proti covidu bolo doteraz aplikovaných v najbohatších krajinách". "Aj keď máme pocit, že návrat k normálnemu životu je za rohom, musíme si uvedomiť, že vo väčšine sveta, najmä v rozvojových krajinách, sa distribúcia vakcín ešte nezačala," upozornili vo vyhlásení vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu.

Aby boli vakcíny dostupné čo najväčšiemu počtu ľudí, Archieho rodičia pozývajú verejnosť, "ak si to môžu dovoliť", aby prispeli na nákup očkovacích látok pre ľudí v rozvojových krajinách. Za dar vo výške päť dolárov, ktoré pokryjú náklady na jednu dávku vakcíny, sa manželia zaviazali štvornásobne zvýšiť, čím sa pokryjú náklady na štyri dávky vakcíny.

"Každý dolár je dobrý," uviedla dvojica, ktorá priznala, že "nedokáže vymyslieť lepší spôsob, ako si uctiť narodeniny svojho syna". "Môžeme spoločne rásť, chrániť sa a starať sa jeden o druhého," zdôraznili Meghan a Harry vo svojom vyhlásení.

Viac o téme: Kráľovská rodinaPrinc HarryLondýnMeghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu