Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Krajinou otriaslo dobodanie policajta (†35): VIDEO Mladíci z USA dostali za vraždu najvyšší trest!

Mladíci dostali najvyšší možný trest. Zobraziť galériu (7)
Mladíci dostali najvyšší možný trest. (Zdroj: TASR/AP Photo/Gregorio Borgia)

RÍM - Na doživotie do väzenia poslal v stredu súd v Ríme dvoch mladých Američanov, ktorí v lete 2019 počas dovolenky v talianskom hlavnom meste dobodali policajta. Porota sa radila viac ako 12 hodín, než Američanom vymerala ten najprísnejší trest. Ich obhajcovia okamžite oznámili, že sa proti rozsudku odvolajú.

VIDEO Šampiónovi v boxe hrozí trest smrti: Ľudia zúria! Krutá vražda tehotnej milenky (†27)

Prokuratúra obžalovala teraz 21-ročného Finnegana Lee Eldera že neozbrojeného policajta Maria Cerciella Regu jedenásťkrát bodol nožom s 28-centimetrovou čepeľou, ktorý si vzal na dovolenku do Európy. K činu sa priznal. O rok mladší Gabriel Natale-Hjorth sa bil s iným policajtom a potom Elderovi pomohol schovať nôž v ich hotelovej izbe. Američania tvrdili, že konali v sebaobrane, pretože si mysleli, že policajti, ktorí na sebe nemali uniformy, sú zločinci, ktorí "po nich idú" po neúspešnom pokuse o nákup drog. Súd ich výpoveď odmietol.

 Finnegan Lee Elder
Zobraziť galériu (7)
Finnegan Lee Elder  (Zdroj: TASR/AP Photo/Gregorio Borgia)

Krajinou otriaslo dobodanie policajta
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Gregorio Borgia)

Prípad Talianskom otriasol a karabinier Rega, ktorý sa krátko pred svojou smrťou oženil, sa stal národným hrdinom. Podľa talianskych zákonov zločinci odsúdení na doživotie môžu po 21 rokoch za mrežami žiadať o podmienečné prepustenie na slobodu. Podmienkou je dobré správanie.

Súd tiež Elder s Natale-Hjorth uznal vinnými z pokusu o vydieranie, z útoku, kladenia odporu verejnému činiteľovi a z držania útočného noža bez opodstatnenia. Na súd prišla aj vdova po Regovi a v ruke držala jeho fotografiu. Po vynesení rozsudku vzlykala, napísala agentúra Reuters.

Gabriel Natale-Hjorth a Finnegan Lee Elder
Zobraziť galériu (7)
Gabriel Natale-Hjorth a Finnegan Lee Elder  (Zdroj: TASR/AP Photo/Gregorio Borgia)

Smrť kvôli drogám

Krajinou otriaslo dobodanie policajta
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR/Angelo Carconi/ANSA Via AP)

Elder a Natale-Hjorth sa v júli 2019 v Ríme na jednom z turistami hojne navštevovaných miest pokúšali kúpiť drogy od miestneho dealera. Na súde povedali, že ich podviedol, ale že sa im podarilo vytrhnúť tašku sprostredkovateľovi, ktorý sa pred nimi snažil utiecť. Potom sa s dealerom dohovorili, že sa s ním stretnú znova a on im výmenou za tašku vráti ich peniaze. Namiesto neho sa však objavili dvaja policajti. Elder tvrdil, že na nich strážcovia poriadku zaútočili. To však policajt, ​​ktorý bitku prežil, poprel.

Krajinou otriaslo dobodanie policajta
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Gregorio Borgia)

Natale-Hjorth pôvodne na polícii vypovedal, že s vraždou nemá nič spoločné a že nevedel, že jeho kamarát má pri sebe nôž. Avšak v hotelovej izbe na stropnom paneli, kde nôž ukryli, sa našli jeho odtlačky prstov. Podľa talianskych zákonov môže byť súdený za vraždu aj ten, kto sa na nej podieľa len nepriamo.

Viac o téme: PolicajtSúd RímTalianskoFinnegan Lee ElderGabriel Natale-Hjorth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu