Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Organizácia chcela zaútočiť na NATO: Šírenie nacistickej propagandy, členkou aj potetovaná Miss Hitler!

Francesca Rizzi alias Miss Hitler Zobraziť galériu (2)
Francesca Rizzi alias Miss Hitler (Zdroj: Profimedia)

RÍM - Propaganda nacistických a antisemitských myšlienok, videá a obrázky s rasistickým a diskriminačným obsahom, podnecovanie k násilným akciám proti Židom a občanom tretích krajín. Toto všetko zahŕňajú obvinenia proti 12 osobám vo veku od 26 do 62 rokov, o ktorých sa predpokladá, že patria do talianskej organizácie zvanej „Ordine ario romano“, a na ktoré sa zamerala polícia aj prokuratúra v Ríme. Podľa vyšetrovateľov táto organizácia práve začala plánovať kroky proti NATO. Jej súčasťou bola aj žena známa pod prezývkou Miss Hitler.

Obávaný mafián sa roky ukrýval v Karibiku: Hlúpa chyba! Prezradilo ho varenie na YouTube

Vyšetrovanie sa podľa talianskeho denníka Corriere della Sera začalo v roku 2019 a viedlo k objaveniu skupiny „Ordine ario romano“, do ktorej podozriví patrili a ktorá bola veľmi aktívna na sociálnych sieťach. Prostredníctvom stránok na Facebooku a VK, jednej z najpoužívanejších sociálnych sietí v Rusku, bol šírený rasistický obsah a konšpiračné teórie.

Organizácia chcela zaútočiť na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

So skupinou podozrivých bola spojená skupina na Whatsappe s názvom „Judenfreie Liga (Oar)“, ktorá podnecovala k násilným akciám proti Židom a občanom tretích krajín. Podľa vyšetrovateľov mali v pláne začať útoky proti NATO aj za použitia remeselne vyrobených bômb, v spolupráci s ďalšími podobnými skupinami pôsobiacimi v Portugalsku. Polícia vykonala razie v Ríme, Cagliari, Cosenze, Frosinone, Latine, L'Aquile, Miláne či Sassari.

Niektorí členovia skupiny mali byť prostredníctvom webu v kontakte s profesorom Marcom Gervasonim, univerzitným profesorom, ktorý bol nedávno vyšetrovaný pre hrozby adresované prezidentovi republiky Sergiovi Mattarellovi. Ostatní členovia združenia udržiavali vzťahy s portugalskou krajne pravicovou skupinou „Nova ordem social“.

Medzi podozrivými je aj Francesca Rizzi, tridsaťšesťročná Milánčanka, ktorá si na sociálnych sieťach hovorí „Miss Hitler“. Na chrbte má vytetovanú svastiku a už bola údajne nahlásená za urážlivé príspevky proti senátorke Liliane Segreovej.

Za zakladateľa organizácie je označovaný štyridsaťročný obyvateľ Sassari. Činnosť, na ktorú sa zamerali vyšetrovatelia, spočívala predovšetkým v online výmene propagandistického materiálu a nenávistných prejavov proti Židom. Medzi materiálmi bol napríklad zoznam priezvisk, vďaka ktorému by podľa podozrivých bolo ľahké identifikovať židovský pôvod ľudí.

Viac o téme: NATOMiss Hitler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu