Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Robert nevedel utíšiť priateľkino dieťa (†2 mes.): Ubil ho na smrť! Otrasné detaily vraždy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARDUBICE - Na 15 rokov do väzenia v stredu poslal pardubický súd muža, ktorý vlani v septembri zavraždil dvojmesačné dieťa svojej priateľky. Obžalovaný svoju vinu priznal. Rozsudok padol na základe jeho dohody o vine a treste so štátnou zástupkyňou a je právoplatný.

FOTO Čech na Mustangu vrazil do brigádneho generála (†49): Dohra bezohľadnej jazdy, verdikt súdu!

Podľa obžaloby opitý vtedy dvadsaťosemročný Robert N. malého chlapca, ktorého nemohol utíšiť pri kŕmení mliekom ani inou starostlivosťou, najmenej šesťkrát až osemkrát udrel rukou a mobilným telefónom. Dieťaťu spôsobil veľmi vážne poranenia hlavy, takže vzápätí zomrelo. Jeho telo druhý deň ráno uložil do cestovného kufra a popoludní ho v kočíku odviezol za blízku dedinu. Tam kočík ukryl v trávnom poraste a kufor s telom schoval pod ker a zakryl trávou.

Muž je občanom Rumunska, súd tiež rozhodol o jeho vyhostení na dobu neurčitú. Má aj zaplatiť 200-tisíc korún (cca 7700 eur) druhému dieťaťu svojej vtedajšej priateľky ako nemajetkovú ujmu. Matka oboch detí obžalovaná nebola, od muža požaduje desať miliónov korún (cca 385-tisíc eur). Súd ju s týmto nárokom odkázal na občianskoprávne konanie.

Podľa skorších informácií polície na možnú smrť dieťaťa upozornili políciu mužovi rodičia v Rumunsku. Kriminalisti zistili, že muž s priateľkou žili v Přelouči u jej rodičov ešte s dcérou. Pár však našli až po dlhšom pátraní. Devätnásťročná matka sa snažila ukryť u kamarátky a policajtom najprv nedokázala vysvetliť, kde je jej dvojmesačný syn a odmietala tiež povedať, kde je jej priateľ. Nakoniec úkryt muža prezradila a policajti ho zadržali. Žena neskôr potvrdila aj to, že bábätko zomrelo po útoku jej partnera, a ukázala miesto, kde telo dieťaťa ukryli.

Viac o téme: DieťaVraždaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu