Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krajinou otriasol krutý zločin z nenávisti: FOTO Sanitára (†29) upálili zaživa, pretože bol gej!

Normundsa Kindzulisa upálili zaživa.
Normundsa Kindzulisa upálili zaživa. (Zdroj: Instagram/ Normunds Kindzulis)

RIGA - Lotyšskom otriasol ukrutný zločin z nenávisti. Sanitár Normunds Kindzulis musel kvôli svojej sexuálnej orientácii zomrieť. Neznámi ľudia ho poliali benzínom a zapálili. Mladík zhorel zaživa.

Ako informoval britský Mirror, neznámi páchatelia Normundsa Kindzulisa poliali 23. apríla benzínom, a potom ho zapálili. Podľa spravodajského portálu bolo pri hroznom útoku popálených 85 percent jeho kože. V nemocnici záchranár na následky svojich vážnych zranení zomrel. V plameňoch sa ťažko zranil aj ďalší homosexuál, ktorý sa pokúsil svojmu priateľovi pomôcť.

Taylor (†29) sa tešila na oslavu narodenín: Neuveriteľná smrť! Rodina tomu stále nedokáže uveriť

Homofóbny zločin z nenávisti

Polícia doteraz útok považovala za podozrenie z podpaľačstva, aktivisti však požadujú, aby sa s incidentom zaobchádzalo podľa toho, čím je: homofóbny zločin z nenávisti. European Pride Organizers Association (EPOA), Európska asociácia organizátorov pochodov pride, bola z tragických udalostí v Lotyšsku šokovaná. EPOA vyjadrila na twitteri sústrasť rodine Normundsa Kindzulisa.

Šok v LGBT komunite

"Normunds Kindzulis, obeť homofóbneho podpaľačského útoku v Lotyšsku minulý týždeň, podľahol svojim zraneniam. Vyjadrujeme hlbokú sústrasť jeho partnerovi a rodine a celej našej komunite v Lotyšsku," uviedza sa v tweete.

Lekár odsával žene (†34) tuk a upravoval viečka: Namiesto omladnutia smrť počas kozmetickej operácie!

Vyhrážky smrťou a bitka

Polícia pôvodne odmietla začať akékoľvek ďalšie vyšetrovanie a hovorila o samovražde. Podľa informácií portálu Mirror čelil zosnulý Normunds Kindzulis nedávno niekoľkým vyhrážkam smrťou kvôli svojej sexuálnej orientácii, a preto sa z lotyšskej metropoly Riga presunul do pokojnejšieho Tukumsu. Ale ani tu sa homofóbne útoky nikdy nezastavili. Hovorí sa, že ho štyrikrát zbili.

Reagovali úrady príliš neskoro?

Podľa ďalšej obete podpaľačstva partneri už nahlásili úradom svojich homofóbnych susedov. "Tieto vyhrážky sme nahlásili polícii aj na susedovom pracovisku, ale nedošlo k nijakej reakcii. Museli sme čakať, kým niekto bude zmrzačený alebo zabitý," uviedol partner zosnulého. Lotyšský prezident Egils Levits v reakcii na tento incident uverejnil tweet: „V Lotyšsku nie je miesto pre nenávisť.“

Lotyšsko nedávno prijalo zákon, ktorý definuje rodinu výlučne ako zväzok muža a ženy.

Viac o téme: HomosexuálUpálenieGejNenávisťLotyšskoNormunds Kindzulis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu