Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Talianskemu ministrovi zdravotníctva sa vyhrážali smrťou: Dôvodom sú opatrenia

V polovici talianskych regiónov platí najprísnejší lockdown
V polovici talianskych regiónov platí najprísnejší lockdown (Zdroj: TASR/AP (Cecilia Fabiano/LaPresse via AP))

RÍM - Polícia v Taliansku zadržala počítače a ďalšie zariadenia, ktoré štyria Taliani údajne použili na zaslanie vyhrážok smrťou a urážlivých e-mailov ministrovi zdravotníctva. Motívom mal byť nesúhlas s jeho pevným postojom v otázke protipandemických opatrení, informovala v piatok agentúra AP.

Špecializovaná jednotka karabinierov pre ochranu verejného zdravia v piatkovom vyhlásení uviedla, že inkriminované e-maily boli zaslané od októbra minulého roka do januára prostredníctvom počítačových serverov v zahraničí. Autori sa vyhrážali násilím ministrovi zdravotníctva Robertovi Speranzovi a jeho rodine. Voči štyrom Talianom vo veku 35 - 55 rokov, ktorí pochádzajú zo štyroch rôznych miest, začali vyšetrovanie pre obvinenia z "vyhrážania sa s priťažujúcimi okolnosťami".

Speranza patrí k skupine členov talianskej vlády presadzujúcej prísne obmedzenia s cieľom zastaviť šírenie koronavírusu, píše AP. Počas pandémie má v prieskumoch verejnej mienky vysokú podporu. Je tiež jedným z niekoľkých ministrov, ktorí zostali vo funkcii po nástupe kabinetu nového premiéra Maria Draghiho vo februári tohto roka.

Viac o téme: OpatreniaMinister zdravotníctvaVyhrážkyKoronavírusTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu