Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Kanárskych ostrovoch hospitalizovali 10 podchladených migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LAS PALMAS - Desať migrantov hospitalizovali v stredu na Kanárskych ostrovoch pre podchladenie po tom, ako ich čln zachránila južne od ostrova Gran Canaria španielska námorná služba. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na španielsku záchrannú službu.

Medzi hospitalizovanými sa podľa záchranárov nachádza aj 25-ročná žena a dvojročné dieťa, ktorého zdravotný stav je vážny. Španielskej námornej záchrannej službe sa v utorok večer podarilo zachrániť čln s 52 migrantmi pochádzajúcich z krajín subsaharskej Afriky, vrátane 29 žien a deviatich detí. Migrantov následne previezli do prístavu Arguineguín. Španielske záchranné lietadlo podľa AP naďalej pátra po zhruba 200 migrantoch na štyroch plavidlách, ktoré v utorok vyslali volania o pomoc. Dosiaľ nie je zrejmé, či je zachránený čln tiež jedným z týchto plavidiel.

Kanárske ostrovy predstavujú pre migrantov a žiadateľov o azyl zo západnej Afriky a Maroka akúsi hlavnú vstupnú bránu, cez ktorú prichádzajú do Európy. Od začiatku roka sa na tieto ostrovy podarilo doplávať najmenej 2600 migrantom. Vlani sa na Kanárske ostrovy úspešne doplavilo približne 23.000 migrantov. Ďalších 849 však zároveň podľa údajov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) takúto plavbu buď neprežilo, prípadne sú dodnes nezvestní.

Viac o téme: NemocnicaPodchladeníHospitalizáciaMigrantiKanárske ostrovy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu