Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Alex (18) dobodal svojho agresívneho otca (†52): VIDEO Chránil matku, hrozí mu 20 rokov väzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Dôvod tohto krvavého činu je dojímavý. V Taliansku bol 18-ročný tínedžer obvinený z vraždy svojho otca - v prípade dokázania viny mu hrozí väzenie až na 20 rokov.

30. apríla 2020 sa Alex Pompa definitívne rozzúril: Ako uviedol prokurátor, v spore medzi jeho otcom Giuseppe Pompom (†52) a jeho matkou zasiahol, chytil kuchynský nôž a 24-krát bodol až kým nezomrel. Potom zavolal na číslo 911 a polícii vysvetlil, čo sa stalo.

Podľa vyšetrovateľov u páchateľa roky narastal hnev: Otec dlhé roky fyzicky a psychicky týral svoju manželku, Alexovu matku, napríklad jej stokrát denne volal, aby nad ňou mal kontrolu.

Tento teror sa vystupňoval večer pri osudnom čine v apríli 2020. Podľa medializovaných informácií Alex a jeho brat napísali svojmu strýkovi správu, v ktorej ho zúfalo žiadali o pomoc: „Ty si jediný, kto počúva. Musíš vyvodiť drastické následky. Všetci tu riskujeme svoje životy.“ Otec práve hodil svojej manželke telefón do tváre, pretože chcel vidieť, ako kolega v práci položil ruku na rameno jeho manželky.

Bol to okamih, keď Alex Pompa (vtedy 17) sám použil násilie na obranu svojej matky.

Po jeho priznaní bol tínedžer pôvodne uväznený v domácom väzení - v dome, v ktorom bolo roky páchané násilie a v ktorom sa nakoniec stal trestný čin. Sudca nakoniec preniesol väzbu do domu jeho kamaráta - pretože Alexov pobyt v dome hrôzy mohol mať traumatické následky.

Alex absolvoval záverečné maturitné skúšky a mohol sa zapísať na univerzitu. Hovorí sa o ňom, že dokonca dostal blahoželanie od talianskej ministerky školstva Lucie Azzolinovej.

Súdny proces zatiaľ nebol stanovený. Prokurátor chce Pompu odsúdiť za úkladnú vraždu. Údajne mu hrozí trest odňatia slobody až na 20 rokov.

Viac o téme: OtecSmrťVraždaSynNásilieAlex Pompa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu