Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Súd v Bruseli odsúdil bývalého poslanca na 27 rokov za vraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRUSEL - Bývalý poslanec flámskeho parlamentu a starosta mesta Linkebeek Christian Van Eyken a jeho manželka Sylvia Boigelotová boli v utorok odsúdení na 27 rokov väzenia za vraždu Boigelotovej exmanžela spred takmer siedmich rokov.

V súdnom rozsudku, o ktorom informovali viaceré belgické médiá, sa uvádza, že dvojica je rovnakou mierou vinná zo zastrelenia Marca Delleu, exmanžela manžela Sylvie B., pričom obvinení neprejavili žiadny pocit viny.

K vražde došlo v júli 2014, keď 45-ročný Dellea bol nájdený mŕtvy v spálni svojho bytu v bruselskej štvrti Laeken. Najskôr bola za vraždu, zapríčinenú malou strelnou zbraňou, uväznená iba Sylvia B. V čase vraždy sa nachádzala uprostred rozvodového konania a udržiavala milenecký vzťah s Van Eykenom, pre ktorého predtým pracovala ako asistentka v parlamente. Vyšetrovatelia však objavili videozábery z noci, keď došlo k vražde, zachytávajúce oboch milencov, ako vstupujú do bytu, v ktorom našli zavraždeného Delleu.

Voči prvému rozsudku, ktorý vlani v septembri oboch odsúdil na 23 rokov väzenia, sa odvolali. V utorok bol rozsudok ešte prísnejší: 27 rokov za mrežami pre oboch. Pre belgické médiá je prípad zaujímavý aj tým, že Christian Van Eyken je nositeľom Radu koruny, čo je jedno z najvyšších vyznamenaní v Belgickom kráľovstve. Udeľuje sa okrem iného aj za mimoriadny prínos pre krajinu, najmä v oblasti verejných služieb.

Viac o téme: VraždaPoslanec BelgickoLinkebeek Christian Van EykenSylvia Boigelotová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu