Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Počet úmrtí v Brazílii za 24 hodín prekročil prvýkrát hranicu 2-tisíc ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Eraldo Peres)

BRAZÍLIA - Brazília zaznamenala rekordných 2.286 úmrtí na ochorenie COVID-19 za posledných 24 hodín, informovalo v stredu ministerstvo zdravotníctva. Znepokojujúca vlna nákazy spôsobila, že tento údaj prvýkrát prekročil hranicu 2000. Uviedla to tlačová agentúra AFP.

Juhoamerická krajina s 212 miliónmi obyvateľov, ktorá má druhý najvyšší počet úmrtí na covid na svete po USA - vyše 270.000, sa zo všetkých síl snaží zvládnuť vlnu prípadov nákazy. Tá už totiž dohnala mnoho nemocníc do bodu blízko kolapsu. Brazília zaznamenala v stredu aj svoj tretí najvyšší počet infikovaných koronavírusom, takmer 80.000.

Odborníci tvrdia, že vlnu nákazy zhoršujú nové, nákazlivejšie varianty koronavírusu, vrátane jedného známeho ako P1, ktorý sa objavil práve v Brazílii, a to v meste Manaus alebo v jeho okolí uprostred Amazonského pralesa.

"Nachádzame sa v najhoršom momente pandémie v Brazílii. Miera prenosu týchto nových variantov epidémiu ešte viac zhoršuje," povedala pre AFP Margareth Dalcolmová, lekárka a výskumníčka v poprednom stredisku pre verejného zdravie Fiocruz. "Rok 2021 bude ešte veľmi ťažký," dodala.

Viac o téme: RekordObetePandémiaŠtatistikyBrazíliaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu