Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Britov rozzúrilo hanebné FOTO: Prominentný tréner koní sedel na mŕtvom zvierati a telefonoval

Gordon Elliott sedel na mŕtvom zvierati a telefonoval. Zobraziť galériu (3)
Gordon Elliott sedel na mŕtvom zvierati a telefonoval. (Zdroj: Twitter)

LONDÝN - Tréner koní sedí na mŕtvom zvierati a telefonuje - tento obraz je pre britskú komunitu dostihových koní úplne neznesiteľný - aj keď je muž jedným z najlepších v odbore.

Tweet s obrázkom mŕtveho koňa stál úspešného írskeho trénera Gordona Elliotta účasť na dostihy vo Veľkej Británii. Fotografia je staršia, ale skutočná, priznal Elliott v pondelok v dlhom tweete. Napísal tiež, že je mu to ľúto.

Na fotografii vidíte Elliotta sedieť na mŕtvom koni, telefonovať a ukazovať dva roztiahnuté prsty. To vyvolalo búrku rozhorčenia. Na serveri Change.org bola okamžite spustená petícia, ktorá chce Elliottovi zakázať všetky konské dostihy.

Jeden z najdôležitejších zamestnávateľov Elliotta, závodný tím Cheveley Park Stud, bol zhrozený. Stávková spoločnosť Betfair vyhodila trénera ako veľvyslanca reklamy, pretože porušil hodnoty spoločnosti. Britský úrad pre dostihy označil obraz za príšerný a koňom trénovaným Elliottom zatiaľ zakázal účasť na pretekoch. Írsky úrad pre dostihy ohlásil vyšetrovanie.

Gordon Elliott
Zobraziť galériu (3)
Gordon Elliott  (Zdroj: profimedia.sk)

Elliott sa bráni

Elliott protestoval, že na fotografii nepózoval. Kôň sa pred časom zrútil pri cválaní so smrteľným infarktom. Chcel pomôcť s odstránením a postavil sa nad jatočné telo, keď mu zrazu zazvonil mobilný telefón. Keď telefonoval, bez rozmýšľania si sadol na mŕtveho koňa a keď s ním niekto hovoril, urobil gesto, aby ho umlčal. Fotografia bola urobená práve v tom okamihu.

Kone trénované Elliotom vyhrali trikrát slávne preteky Grand National v Aintree. Dostihový kôň, ktorého má na starosti, Tiger Roll, by mohol tento rok zvíťaziť v pretekoch tretíkrát za sebou. Michael O’Leary bol jedným z mála, ktorí bránili Elliota. Fotografia je poľutovaniahodná, ale v konečnom dôsledku ide len o nesprávne rozhodnutie v tejto chvíli, uviedol šéf nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair. Z 15-ročných skúseností už pozná starostlivosť a pozornosť, ktorú Elliott venuje koňom vo svojom závodnom tíme.

Viac o téme: KoneTrénerGordon Elliott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu