Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúci prípad v africkom národnom parku: Útok levov! Safari sprievodcu (†27) zožrali zaživa

Malibongwe Mfila zožrali levy zaživa. Zobraziť galériu (5)
Malibongwe Mfila zožrali levy zaživa. (Zdroj: FB/Malibongwe Mfila)

PRETÓRIA - Šokujúci incident v národnom parku Marakele v Juhoafrickej republike: Pri hľadaní gepardov bol napadnutý a zabitý dvomi levmi 27-ročný sprievodca safari. Predátori vraj mladého muža zjedli zaživa.

Britov rozzúrilo hanebné FOTO: Prominentný tréner koní sedel na mŕtvom zvierati a telefonoval

Na prehliadkach safari sa opakovane vyskytujú útoky nebezpečných zvierat. Takýto útok sa teraz skončil smrťou. Ako nedávno informoval britský Mirror, na sprievodcu safari Malibongwe Mfila zaútočili dva levy.

Šokujúci prípad v africkom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Malibongwe Mfila)

Keď došlo k tragédii, Malibongwe Mfila sám skúmal lokalitu v juhoafrickom národnom parku Marakele s rozlohou vyše 8 000 hektárov. Podľa správy bol sprievodca na ceste, aby vypátral gepardy pre skupinu turistov. Aby sledoval zvieratá, nakoniec vystúpil zo svojho džípu, keď zrazu z húštiny vyskočili dva mladé levy.

Šokujúci prípad v africkom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Malibongwe Mfila)

Levy zožrali Malibongwe Mfilu zaživa

Záchrannú službu zalarmoval ďalší vodič, ktorý videl, ako levy na muža zaútočili. Pre mladíka však akákoľvek pomoc prišla neskoro. Levy boli po incidente usmrtené, potvrdilo to vedenie parku Marataba Safari Lodge. O niečo neskôr juhoafrická polícia tiež potvrdila, že sprievodcu na safari napadli a zabili dva levy. Hovorca uviedol: „Bol zaneprázdnený jazdou okolo kríkov a hľadaním zvierat, ako sú slony a levy, aby sprievodcom ukázal, kam majú jazdiť na pozorovanie zveri."

Šokujúci prípad v africkom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Gettty Images)

Levy patria medzi najnebezpečnejších predátorov v Afrike

Zamestnávateľ Malibongwe Mfilu, majiteľ chaty Marataba Safari Lodge, bol z incidentu tiež šokovaný: „Rodina Marataba je z jeho straty zdrvená a bude nám všetkým veľmi chýbať jeho dobrá nálada spojená s jeho prirodzeným talentom,“ uviedol. Samec leva s hmotnosťou viac ako 200 kilogramov a dĺžkou až dva metre je jedným z najnebezpečnejších predátorov v Afrike.

Viac o téme: SmrťSprievodcaLevyMarakele
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu