Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Horor za účasti gangu mladíkov: Tínedžeri (17,15) natočili, ako znásilňujú a bijú na smrť ženu (†36)

Ee Leeová a Kamare Lewis Zobraziť galériu (2)
Ee Leeová a Kamare Lewis (Zdroj: Fox6)

MILWAUKEE - Dvaja tínedžeri čelia obvineniu z vraždy po tom, čo bola 36-ročná Ee Leeová brutálne znásilnená a ubitá na smrť v meste Milwaukke v americkom štáte Wisconcin. Hroznému činu sa malo prizerať ďalších 9 chlapcov. Podľa prokurátorov boli tieto hororové výjavy natáčané na mobilné telefóny.

Brutálna vražda cyklistky! Rostislav (48) tvrdil, že s ňou mal sex omylom po jej smrti

Ee Leeovú našli podľa amerických médií polonahú a takmer mŕtvu pri rybníku v parku v Milwaukee 16. septembra minulého roku. O niekoľko dní neskôr zomrela v nemocnici na následky poranenia hlavy. Z vraždy prvého stupňa a sexuálneho útoku prvého stupňa sú obvinení Kamare Lewis (17) a Kevin Spencer (15).

Vyšetrovatelia tvrdia, že na záberoch z oblasti je vidieť, ako 11 mladíkov opúšťa park pešo a na bicykloch. Chlapec, ktorý volal na číslo 911, bol jedným z tých, ktorého videli kráčať spolu s Lewisom a Spencerom.

Svedok neskôr ponúkol podrobné vyhlásenie, v ktorom sa vyjadril, že Lewis a Spencer ženu zbili a prinútili ju k sexuálnym činom. Svedok tiež tvrdil, že videl videá na Lewisovom telefóne, ktoré ukazujú, ako dvojica udierala Leeovú, keď ležala na zemi.

Ďalší prizerajúci sa opísal, ako ju Lewis „udieral konármi stromov a udieral jej päsťou do tváre“. Potom ju bil aj Spencer. Svedok uviedol, že zábery natočené Lewisom dostal cez Facebook Messenger. Z telefónu ich vymazal. Jeho matka neskôr polícii povedala, že v synovom starom telefóne boli ďalšie zábery. Je na nich vidieť, ako dvaja chlapci bijú ženu a okolo nich stojí veľa mladších detí. Pôvodne vraj synovi povedala, aby video vymazal, lebo si nemyslela, že je do toho sám zapletený.

Ee Leeová
Zobraziť galériu (2)
Ee Leeová  (Zdroj: Fox6)

Ďalší chlapec, ktorého DNA sa našla na mieste na fľaši, vyšetrovateľom povedal, ako sa Lewis a Spencer náhodne zamerali na obeť. „Videli túto ženu na deke v parku... podišli k nej, či má nejaké peniaze, a začali ju obťažovať," povedal vyšetrovateľom s tým, že potom ju začali biť a kopať a zatiahli ju do oblasti so stromami a ďalej na ňu útočili.

Chlapec povedal ostatným, že toho nechce byť súčasťou. Keď chcel odísť, jeden z tínedžerov mal po ňom hodiť fľašu s džúsom. Prokuratúra uviedla, že Spencer sa tomuto svedkovi priznal, že spolu s Lewisom Leeovú zbili a znásilnili.

Lewis sa pokúsil bagatelizovať svoju úlohu pri incidente a vyšetrovateľom povedal, že väčšinu bitky má na svedomí Spencer a ďalší. Neuveriteľne tvrdil, že obeť mala dobrovoľný sex predtým, než sa tam nahrnuli ostatní a začali ju biť.

Lewis uviedol, že jeho 15-ročný kamarát bol najagresívnejší a po tom, čo sa zhromaždili ľudia, ju bil brutálnejšie. Prokurátori tvrdia, že Lewis sa priznal k bitiu, sexuálnemu napadnutiu a ponechaniu ženy napospas smrti pri rybníku bez toho, aby sa pokúsil jej pomôcť. Naznačil, že si myslel, že je už mŕtva, a povedal, že sa o ňu nestaral, pretože nebola osobou, ktorú osobne pozná.

DNA oboch tínedžerov sa našla na tele obete a jej rifľovej bunde. Kaucia bola stanovená na 300-tisíc dolárov (cca 248-tisíc eur) pre Spencera a 275-tisíc dolárov (cca 228-tisíc eur) pre Lewisa. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na 60 rokov.

Viac o téme: VraždaZnásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu