Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Škótsko predlžuje lockdown do konca februára: Deti sa do škôl môžu vrátiť skôr

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

EDINBURG - Škótska premiérka Nicola Sturgeonová v utorok oznámila predĺženie platnosti lockdownu v krajine najmenej do konca februára, informovala na svojej webovej stránke stanica Sky News. Žiaci by sa do škôl mohli začať vracať od 22. februára.

Lockdownové opatrenia mali v Škótsku pôvodne platiť do polovice februára. Premiérka však v utorok povedala, že ich postupné uvoľňovanie sa začne približne začiatkom marca. Sturgeonová podľa svojich slov o dva týždne poskytne novšie informácie. Školy v krajine sa postupne budú môcť znovu otvárať od 22. februára. Zámerom je podľa Sky News umožniť úplné obnovenie predškolského vzdelávania a návrat detí prvých troch ročníkov základnej školy.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Škótsko takisto zavedie karanténne požiadavky s cieľom minimalizovať riziko spojené s novými variantmi koronavírusu SARS-CoV-2. Cestujúcich, ktorí prichádzajú do Škótska zo zahraničia, môžu podľa premiérky požiadať, aby absolvovali karanténu v hoteloch, píše na svojej webovej stránke denník The Herald.

Premiérka takisto oznámila zvýšenie rozsahu testovania ľudí bez príznakov ochorenia COVID-19 a kľúčových pracovníkov v zdravotníctve. Takisto budú viac testovať pracovníkov v potravinárskom priemysle a ďalších odvetviach. Každý, kto pracuje v školstve alebo v oblasti starostlivosti o deti, no i žiaci vyšších ročníkov, bude testovaný dvakrát do týždňa, oznámila Sturgeonová.

Viac o téme: DetiŠkolyŠkótskoKoronavírusLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu