Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Taliansko zmiernilo opatrenia: V Ríme a vo Vatikáne otvorili múzeá

Námestie sv. Petra vo Vatikáne
Námestie sv. Petra vo Vatikáne (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

RÍM - Taliansko od pondelka zmiernilo opatrenia zavedené v spojitosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 vo väčšine svojich regiónov, informovala agentúra AFP.

Talianska vláda uvoľnenie opatrení oznámila už v piatok, a to aj potom, čo Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) a ďalší odborníci varovali, že tento krok môže byť predčasný. Šestnásť z celkového počtu 20 talianskych regiónov patrí do žltej zóny s nízkym rizikom nákazy. Do oranžovej zóny, so stredným rizikom nákazy koronavírusom, patria ostrovy Sicília a Sardínia, regióny Apúlia na juhu a Umbria vo vnútrozemí, ako aj autonómna provincia Južné Tirolsko na severe. V talianskom hlavnom meste Rím v regióne Lazio, ktoré takisto patrí do žltej zóny, znovu otvorili Koloseum a ďalšie turistické pamiatky ako napríklad Panteón.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Od pondelka sa znovu otvorili pre verejnosť aj vatikánske múzeá vrátane Sixtínskej kaplnky. Z dôvodu obmedzení proti koronavírusu boli zatvorené 88 dní - najdlhšie od druhej svetovej vojny. Reštaurácie, kaviarne a bary v regiónoch v žltej zóne majú opäť povolené prijímať hostí počas dňa. Po 18.00 h večer však budú môcť fungovať len formou donášky. Múzeá môžu byť otvorené od pondelka do piatka.

Viac o téme: OpatreniaMúzeáZmiernenieTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu