Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Čašníčka zachránila týrané dieťa pomocou tajného lístka: Krkavčí rodičia skončili v rukách polície

Tajný lístok viedol k záchrane chlapca. Zobraziť galériu (2)
Tajný lístok viedol k záchrane chlapca. (Zdroj: GoFundMe)

ORLANDO - Keby jej nebolo, mohlo sa stať niečo hrozné - to je hodnotenie policajtov, ktorých zalarmovala čašníčka Flaviane Carvalhová z Orlanda (USA) na základe vážneho podozrenia.

Na Silvestra prišla do reštaurácie Mrs. Potato, kde čašníčka pracuje, rodina, dvaja dospelí, štvorročné dievča a jedenásťročný chlapec. Každý dostal jedlo - okrem chlapca. Nechali ho len sedieť a vyzeral zle. Na tvári a tele mal modriny a škrabance.

 „Medzi obočím som videla veľký škrabanec,“ povedala Carvalhová pre nzherold. "O pár minút neskôr som si všimola modrinu na boku jedného oka. Uvedomila som si, že niečo nie je v poriadku.“

Flaviane Carvalhová, ktorá je sama matkou, to všetko pripadalo podozrivé. Na kúsok papiera napísala slová: „Potrebuješ pomoc?“ A držala ju tak, aby ju videl iba chlapec. Dal jej najavo, že skutočne potrebuje pomoc. Čašníčka teda neváhala ani chvíľu a zavolala políciu.

Oboch rodičov zatkla polícia.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Police Orlando)

Veľké šťastie pre jedenásťročného! Ako informoval Daily News, dieťa bolo dlhodobo týrané, ako polícia a lekári zistili v nemocnici. Sotva dostal nejaké jedlo, často ho za trest spútali, bili a vešali dolu hlavou. Vážil iba deväť kilogramov!

Jeho matka (31) a nevlastný otec (43) boli zatknutí a teraz sú za svoje činy súdení. Chlapec a jeho sestra, ktorá nejavila známky zneužívania, boli daní do štátnej starostlivosti.

Polícia ocenila Flaviane Carvalhovú za jej správanie. „To by malo tiež povzbudiť ostatných ľudí, aby niečo povedali, keď niečo vidia.“

Viac o téme: DieťaZáchranaTýranieLístokČašníčkaZneužívanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu