Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia sa pochválila FOTO nevšedného vianočného stromčeka: To čo má byť? Spustila sa vlna kritiky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

WASHINGTON - Rozporuplné reakcie vyvolal vianočný stromček, ktorého fotku na sociálnych sieťach zverejnil úrad šerifa v okrese Mobile v štáte Alabama. Okrem tradičných ozdôb na ňom boli aj fotografie údajných zločincov, ktorých polícia tento rok chytila. Obhajcom ľudských práv sa však nápad nepozdáva.

FOTO Vianočný stromček v centre Bratislavy je terčom vtipov: Veď pripomína účes kultovej postavičky

"Náš vianočný stromček sme ozdobili fotkami zločincov, aby sme ukázali, koľko ich už nie je na uliciach v Mobile! Nezvládli by sme to bez našich verných sledujúcich," uviedli policajti na facebooku v poznámkach k fotke stromčeku so zločincami.

Príspevok, ktorý bol neskôr stiahnutý, mal podľa agentúry AP 7900 komentárov. Niektoré reakcie boli pozitívne, mnoho ľudí ale nápad považovalo za krutý a ponižujúci. Bernard Simelton, šéf Alabamskej pobočky asociácie bojujúcej za práva nebelošského obyvateľstva NAACP ho odsúdil ako "opovrhnutiahodné správanie". Podľa Americkej únie občianskych práv (ACLU) je taký vianočný stromček kontroverzný. Jej riaditeľka JaTaune Bosbyová poukazuje na to, že väčšina zo zatknutých sa potýka s psychickými problémami a závislosťou na drogách.

Hovorkyňa úradu šerifa uviedla, že stromček bol fotografiami údajných zločincov "vyzdobený" v počítačovom software, na tom skutočnom nie sú. Išlo podľa nej o dobrú vec, pretože ukazoval "kariérnych zločincov", ktorých sa podarilo dostať za mreže. Fotografiu z facebooku stiahla kvôli vyhrážkam smrťou.

Imagine taking pride in terrorizing the most vulnerable people in society

Uverejnil používateľ Eduardo Romero Nedeľa 29. decembra 2019

Britská BBC pripomína, že to nie je prvýkrát, kedy sa policajti v Mobile pustili na tenký ľad. Pred rokom sa ospravedlňovali potom, čo sa dvaja muži zákona nechali odfotiť s "prikrývkou pre bezdomovcov", ktorú zlepili z kartónových cedúľ používaných pri žobraní.

Viac o téme: Vianočný stromčekPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu