Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Voľby v USA: Šéfkou kancelárie viceprezidentky bude známa tvár z čias Billa Clintona

Kamala Harrisová
Kamala Harrisová (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik, Pool)

WASHINGTON - Šéfkou kancelárie novozvolenej viceprezidentky Kamaly Harrisovej bude Tina Flournoyová, ktorá rovnakú pozíciu v súčasnosti zastáva v kancelárii bývalého prezidenta Billa Clintona. Informovala o tom v utorok spravodajská televízia CNN s odvolaním sa na svoj zdroj.

Flournoyová sa tak pripojí k najmenej dvom ďalším ženám tmavej pleti, ktoré budú v Harrisovej kancelárii zastávať vyššie pozície. Komunikačnou riaditeľkou viceprezidentky bude Ashley Etienneová, niekdajšia riaditeľka komunikácie predsedníčky Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej, a Harrisovej hlavnou hovorkyňou sa stane Symone Sandersová, ďalšia poradkyňa Bidenovho volebného tímu.

Ešte než Flournoyová, absolventka práva Univerzity v Georgetowne, začala pracovať pre Clintona, pôsobila ako asistentka prezidenta pre verejnú politiku v odborovej organizácii American Federation of Teachers. V Demokratickej strane zastávala rôzne pozície vrátane poradkyne vtedajšieho šéfa strany Howarda Deana v roku 2005.

Novozvolený americký prezident Joe Biden a viceprezidentka Harrisová sa pri výbere pracovníkov a nominantov do svojej vlády, ktorej sa ujmú 20. januára budúceho roka, snažia zdôrazňovať diverzitu, napísala agentúra AFP. V nedeľu oznámili obsadenie hlavných pozícií v komunikačnom tíme Bieleho domu, ktorý podľa Bidenovho vyhlásenia po prvý raz v dejinách krajiny povedú výlučne ženy.

Viac o téme: Spojené štátyKamala HarrisováKancelária viceprezidentkyTina Flournoyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu