Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Pašeráčka Tereza napísala list z pakistanskej basy: Nechutné návrhy od právnika, obral ju o tisíce eur

Tereza Hlůšková Zobraziť galériu (5)
Tereza Hlůšková (Zdroj: Profimedia, FB/T.H.)

LÁHAUR - Heroínová Tereza nedostala svoju prezývku len tak. V pakistanskej base si totiž odpykáva trest za pašovanie drog. Je tam už takmer štyri roky a české médiá pravidelne zásobí správami o tom, ako sa jej darí. Tentokrát v liste opísala, že nechutné návrhy jej dával dokonca aj jej právnik!

Češka za uplynulé roky vystriedala niekoľko právnikov. Ako opísala v liste pre český Blesk, ako prvý sa na zozname ocitol Čaudhrí Džavád Zafara. Za iného ho ale vymenila už po mesiaci. "Môj prvý právnik je klamár, ktorý sa nehanbil si vziať niekoľko tisíc eur od mojej rodiny a potom mi dávať nechutné návrhy, za čo som ho vyhodila," opísala. A čo sa stalo s peniazmi? Tie už rodina nikdy nevidela.

Tereza Hlůšková
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/AP/K.M. Chaudary)

Neskôr si mladá žena najala Ašgara Dogara, ktorý sa ňu bojuje dodnes. S výnimkou jedného "padáka", ktorý si vyslúžil pár mesiacov po rozsudku súdu. Tereza dostala osem rokov a osem mesiacov, z čoho vinila práve advokáta. Neskôr ale svoje zmýšľanie prehodnotila. "Urobil, čo mohol, mohlo byť horšie," poznamenala v liste.

Pašeráčka si najala aj právnika Saifa ul Malúka. Ten sa celosvetovo preslávil ako obhajca pakistanskej kresťanky odsúdenej na smrť za rúhanie. Poradila jej ho česká novinárka. No ukázalo sa, že Malúk sa na drogové prípady nešpecializuje. Tereza mala pocit, že sa jej príliš nevenuje. 

Kajúcne slová

V súvislosti s Terezou sa hovorilo aj o znížení jej trestu. No nateraz to vyzerá tak, že pár rokov si ešte mladá žena posedí. S trestom je však zmierená. "Na záver chcem povedať, že každý robí chyby, čo je klišé, ale niečo na tom je. Ja som sa zo svojich chýb poučila," kajá sa dnes blondína.

Tvrdí, že sa zmenila a nemôže sa dočkať domova. "Či to bude budúci rok alebo za zvyšných päť rokov, neviem," vyslovila s tým, že ju nádej neopúšťa. Rodine údajne posiela listy denne a odpustili jej. 

Pašeráčka Tereza napísala list
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: topky)

Deväť kíl heroínu v dvojitom dne kufra

Bývalá luxusná spoločníčka Tereza sa pred rokmi snažila dostať z pakistanského Láhauru s kufrom, v ktorom colníci objavili takmer deväť kilogramov heroínu.

V prípade mladej Terezy,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Tereza H.)

Češka putovala do väzby, v ktorej sedí dodnes. Pakistanský súd jej vlani v marci vymeral trest odňatia slobody v trvaní osem rokov a osem mesiacov. Tereza tvrdí, že je nevinná a proti rozsudku sa odvolala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu