Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Strašné dni pre Ukrajinu: Krajina hlási tisícky infikovaných a stovky úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Emilio Morenatti)

KYJEV - Koronavírus SARS-CoV-2 bol laboratórnymi testami potvrdený u ďalších 13.882 obyvateľov Ukrajiny, čím celkový počet nakazených od vypuknutia epidémie stúpol na 661.858 osôb. Podľa agentúry Ukrinform to na svojom konte na sociálnej sieti Facebook oznámil ukrajinský minister zdravotníctva Maxym Stepanov.

Informoval tiež, že medzi nakazenými je 684 detí a 615 zdravotníkov, čo je v porovnaní s bilanciou z utorka nárast. Za uplynulých 24 hodín zaznamenali na Ukrajine 229 úmrtí na ochorenie COVID-19 a ďalších 1818 hospitalizácií. Uzdravilo sa 8420 osôb.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Vykonaných bolo 75.396 testov, pričom 45.438 z nich boli testy PCR. Agentúra UNIAN informovala, že niektoré nemocnice na Ukrajine upozorňujú na kritickú situáciu na svojich oddeleniach vyhradených pre pacientov s diagnózou COVID-19. Klinika v Ivano-Frankivsku v utorok dokonca dočasne pozastavila príjem nových pacientov v obave, že by pre nich nemala dostatok prístrojov na podporu dýchania.  Aj minister Stepanov v utorok označil situáciu v ukrajinských nemocniciach za "pomerne napätú".

Viac o téme: PandémiaUkrajinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu