Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Španielsko plánuje vykonať rozsiahle očkovanie už do polovice roka 2021

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AFP - Tobias Schwarz)

MADRID - Španielsko plánuje do polovice roka 2021 zaočkovať značný počet svojich obyvateľov novou vakcínou proti ochoreniu COVID-19. V piatok to oznámil premiér Pedro Sánchez, informuje agentúra AFP.

Sánchez uviedol, že vláda zostavila "komplexný plán očkovania", ktorý bude predstavený na utorňajšom rokovaní kabinetu. "Sme pripravení," povedal a naznačil, že vláda na zmienenom pláne pracuje už od septembra. V Španielsku žije zhruba 47 miliónov ľudí. "Naše prognózy, takmer za akýchkoľvek rozumných scenárov, ukazujú, že veľmi podstatná časť populácie bude zaočkovaná v prvom polroku," dodal Sánchez. Španielsko tak podľa neho bude "prvou krajinou v rámci Európskej únie, ktorá bude mať spolu s Nemeckom komplexný plán očkovania".


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Španielsky minister zdravotníctva Salvador Illa v októbri povedal, že vláda súhlasila s nákupom 31,5 milióna dávok vakcíny proti ochoreniu COVID-19, ktorú v súčasnosti vyvíja britská farmaceutická spoločnosť AstraZeneca. Španielsko je s viac ako 42.200 úmrtiami a s vyše 1,5 miliónom potvrdených prípadov jednou z najviac postihnutých krajín v Európskej únii. Je v poradí štvrtou krajinou EÚ s najvyšším počtom úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19. Na prvých troch miestach sa nachádzajú Spojené kráľovstvo, Taliansko a Francúzsko.

Viac o téme: OčkovanieŠpanielskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu