Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Francúzsko hlási negatívny rekord: Pribudlo 551 úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Francúzsko zaznamenalo v pondelok ďalších 551 úmrtí na koronavírusové ochorenie COVID-19 v nemocniciach. Ide o najväčší počet obetí za 24 hodín od začiatku druhej vlny pandémie. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa riaditeľa ministerskej sekcie pre verejné zdravie Jérôma Salomona.

Od vypuknutia pandémie na svojom území Francúzsko zaznamenalo už 40.987 úmrtí súvisiacich s koronavírusom nového typu. Pokiaľ ide o počet obetí, Francúzsko má jednu z najhorších bilancií spomedzi krajín Európy. Za posledných 24 hodín pribudlo v krajine aj 20.155 prípadov nákazy, čo je prudký pokles oproti sobotňajšiemu údaju, keď úrady hlásili rekordných 86.852 novoinfikovaných, píše agentúra Reuters. Počas nedele sa však obvykle menej testuje.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Koronavírusom sa doteraz vo Francúzsku nakazilo už viac ako 1,8 milióna ľudí. Ide o štvrtú najviac zasiahnutú krajinu, čo sa týka počtu infikovaných, po Spojených štátoch, Indii a Brazílii. Cez víkend v tomto smere Francúzsko predbehlo Rusko. Soloman však toto číslo pripísal zvýšenému testovaniu - za uplynulých sedem dní v krajine vykonali 2,3 milióna testov.

Počet hospitalizovaných pacientov infikovaných novým koronavírusom sa zvýšili o 882 na 31.125. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti pribudlo za 24 hodín 151 pacientov, čím sa ich celkový počet zvýšil 4690. Francúzsko zaviedlo v piatok (30. októbra) už po druhýkrát v tomto roku lockdown, v rámci ktorého zatvorili všetky obchody predávajúce iný než nevyhnutný tovar.

Viac o téme: RekordObeteFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu