Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mohlo dôjsť ku katastrofe! 11-ročné dieťa spôsobilo vykoľajenie vlaku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

PADERDORN - Jedenásťročný chlapec údajne položil oceľový predmet na koľajnice neďaleko Paderbornu - v dôsledku toho sa vykoľajil vlak a podľa federálnej polície došlo k zraneniu jednej osoby.

Vlak spoločnosti Nordwestbahn s približne 80 cestujúcimi v nedeľu popoludní prešiel cez približne 1,20 metra dlhý oceľový predmet neďaleko vlakovej stanice Paderborn-Sennelager.

Pri zrážke bola odtrhnutá jedna os vlaku. Podľa polície bol zamestnanec železnice, ktorý sa nachádzal v kabíne rušňovodiča, zranený v nohe úlomkami skla z dverí. Cestujúci neboli zranení a hasiči ich z vlaku odviezli. Informovali o tom nemecké médiá.

Hovorca mníchovskej federálnej polície v pondelok uviedol, že policajti sa o chlapcovi dostali prostredníctvom svedectiev. Dieťa sa k skutku priznalo. V jedenástich rokoch chlapec nie je v trestnom veku.

Federálna polícia vyšetruje vo veci nebezpečného zásahu do železničnej dopravy. Úradníci chcú okrem iného objasniť, kde mohol chlapec získať oceľový predmet a či sú do prípadu zapojené aj ďalšie osoby. Je podozrenie, že komponent použitý na zabezpečenie nákladu sa nachádzal v blízkosti koľají, uviedol policajný hovorca.

Vlak sa podarilo v noci vyslobodiť. Na vlaku a na koľajisku došlo k majetkovým škodám, ktoré sa podľa spolkovej polície podľa zamestnanca železnice „určite pohybujú v šesťcifernom rozmedzí eur“.

Viac o téme: ChlapecVlakCestujúciVykoľajenieZranenýKoľajniceNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu