Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Talianska vláda schválila povinné nosenie rúšok vonku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

RÍM - Talianska vláda rozhodla v stredu o zavedení povinného nosenia tvárových rúšok vo vonkajších priestoroch. Toto nariadenie, ktoré je súčasťou opatrení proti šíreniu nového koronavírusu, schválil kabinet spolu s predĺžením núdzového stavu do 31. januára 2021, informovala agentúra DPA.

Celoštátne nariadenie povinného nosenia rúšok vo vonkajších priestoroch nadobudne platnosť neskôr v priebehu dňa, vyplýva zo správy, odvolávajúcej sa na hovorcu vlády. Núdzový stav bol v krajine dosiaľ vyhlásený do 15. októbra.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Tvárové rúška musíte nosiť vždy" okrem "izolovaných situácií", keď ste sami v parku, povedala námestníčka ministra zdravotníctva Sandra Zampová pre verejnoprávnu televíziu RAI. Výnimku podľa nej budú mať napríklad deti vo veku do šesť rokov alebo ľudia s postihnutiami alebo zdravotnými ťažkosťami nezlučiteľnými s nosením rúšok.

Nosenie rúšok bolo dosiaľ v Taliansku povinné pri vonkajších aktivitách vo viacerých regiónoch vrátane Sicílie, Kampánie, ktorej metropolou je Neapol, a Lazia s hlavným mestom Rímom. Talianske úrady sprísňujú protivírusové opatrenia po náraste denných počtov novoinfikovaných, ktoré dosiahli najvyššiu úroveň od konca apríla.

V utorok v krajine zaevidovali ďalších 2677 prípadov nákazy za posledných 24 hodín, ktorých celkový počet sa zvýšil na 330.263. Počet úmrtí stúpol o 28 na celkovo 36.030.

Viac o téme: NákazaTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu