Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS v Maďarsku: Krajina dosiaľ zaznamenala 833 úmrtí, 52 ľudí nemalo inú chorobu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Manu Fernandez)

BUDAPEŠŤ - Spomedzi 833 prípadoch úmrtí spájaných s nákazou novým druhom koronavírusu v Maďarsku, ktoré registrovali k 4. októbru, mala väčšina zosnulých pacientov aj iné chronické ochorenia. V 52 prípadoch však bola choroba COVID-19 spôsobovaná vírusom SARS-CoV-2 jedinou príčinou smrti.

Po zasadaní operačného štábu v Budapešti to v stredu uviedla šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová. Podľa agentúry MTI povedala, že najviac úmrtí evidujú v období medzi 13. a 19. aprílom, keď zomrelo 90 ľudí.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Müllerová poznamenala, že počet obetí stúpa, pričom ale priemerný vek zosnulých mierne klesá. Od začiatku pandémie bol priemerný vek obetí 76,4 roka, v 40. kalendárnom týždni už ale táto hodnota klesla na 72,6.

V utorok zomrela 21-ročná žena, ktorá síce mala pozitívny test na koronavírus, ale podľa lekárov príčinou jej smrti bolo iné ochorenie s tragickým priebehom, zdôraznila šéfka ÁNTSZ. V Maďarsku v stredu za uplynulých 24 hodín pribudlo rekordných 24 prípadov úmrtí spájaných s nákazou novým druhom koronavírusu. Testy potvrdili infekciu 816 ľuďom, čím celkový počet nakazených vírusom SARS-CoV-2 v krajine dosiahol už 33.114.

Viac o téme: PandémiaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu