Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rekord padol aj v Poľsku: Infikovaní KORONAVÍRUSOM pribúdajú, úmrtia tiež

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

VARŠAVA - Poľsko zaznamenalo ďalších 2292 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je najviac od vypuknutia pandémie. Úrady tiež zaznamenali 27 súvisiacich úmrtí infikovaných osôb. S odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva o tom v piatok informoval spravodajský portál TVN24.pl.

Celkovo bola nákaza koronavírusom v Poľsku doteraz potvrdená u 95.773 ľudí, z ktorých 2570 zomrelo. Najviac nových prípadov (282) pochádza z Malopoľského vojvodstva. Aktuálne je hospitalizovaných 2702 pacientov, 166 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. V nariadenej karanténe sa nachádza 139.056 ľudí a 20.876 je pod epidemiologickým dohľadom. Celkovo sa v Poľsku vyliečilo z ochorenia COVID-19 71.353 osôb.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Podľa TVN24.pl v poľských nemocniciach rastie počet pacientov pripojených na respirátory i lôžok vyčlenených pre pacientov s ochorením COVID-19. Británia v súvislosti s koronavírusovou pandémiou vyradila vo štvrtok Poľsko zo svojho zoznamu bezpečných krajín. Opatrenie znamená, že cestujúci, ktorí sa odtiaľ vrátia do Spojeného kráľovstva v sobotu po 4.00 h (5.00 h SELČ), budú musieť ísť do dvojtýždňovej domácej karantény.

Viac o téme: RekordúmrtiaPoľskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu