Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Poľsku evidujú už vyše 91-tisíc infikovaných KORONAVÍRUSOM

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Czarek Sokolowski)

VARŠAVA - V Poľsku pribudlo v utorok 1552 nových prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Celkový počet nakazených sa tak zvýšil na 91.514. Oznámila to v stredu agentúra PAP s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva.

Ide o tretí najvyšší denný nárast od začiatku pandémie. Najviac pozitívnych testov bolo 25. septembra (1587), o deň neskôr ich hlásili 1584. Denný nárast infekcií v Poľsku prvýkrát prekročil hranicu tisíc prípadov 19. septembra. Na chorobu COVID-19, vyvolávanú novým koronavírusom, zomrelo ďalších 30 ľudí (25 z nich malo ďalšie chronické ochorenia), čím celkový počet obetí pandémie vzrástol na 2513.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Aktuálne je hospitalizovaných 2481 pacientov, 152 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. V nariadenej karanténe sa nachádza 129.961 ľudí a 15.619 je pod epidemiologickým dohľadom. Celkovo sa v Poľsku vyliečilo z ochorenia COVID-19 už 69.695 osôb.

Prvý prípad nákazy v Poľsku zaznamenali 4. marca. Od augusta poľské úrady zavádzajú nové reštriktívne opatrenia. Koronavírusom sa v septembri nakazil aj bývalý minister zdravotníctva Lukasz Szumowski, ktorý sa stal v Poľsku počas prvej fázy pandémie jednou z vedúcich postáv boja proti pandémii. Vo funkcii pôsobil do 20. augusta.

Viac o téme: NákazaPoľskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu