Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Europol rozložil albánsku organizovanú skupinu pašerákov kokaínu

Šéfka Europolu Catherine De Bolleová
Šéfka Europolu Catherine De Bolleová (Zdroj: SITA/AP Photo/Virginia May)

HAAG - Policajné zložky v desiatich európskych krajinách prostredníctvom spoločnej operácie rozložili albánsku zločineckú organizáciu, ktorá pašovala kokaín z Južnej Ameriky do Európy. Operácia viedla k zatknutiu 20 podozrivých, píše agentúra AP.

Skupina známa ako Kompania Bello viedla podľa Europolu jednu z najaktívnejších európskych sietí obchodovania s kokaínom. Počas päťročného vyšetrovania, ktoré viedla talianska prokuratúra, bolo zatknutých 84 ďalších členov tohto gangu v Taliansku, Ekvádore, Holandsku, Británii, Švajčiarsku a Nemecku. Polícia počas trvania vyšetrovania zaistila takmer štyri tony kokaínu a viac ako 5,5 milióna eur v hotovosti.

Podozriví, ktorí boli v utorok zatknutí v krajinách vrátane Talianska, Holandska či Spojených arabských emirátov, čelia obvineniam z medzinárodného obchodovania s drogami i vraždy. Europol uviedol, že v súvislosti s vyšetrovaním zločineckých gangov etnických Albáncov išlo o vôbec najväčšiu operáciu svojho druhu.

Tento gang je na medzinárodnom drogovom trhu neobvyklý najmä v tom, že kontroloval všetky aspekty dodávateľského reťazca - od zaistenia prepravy drog z Južnej Ameriky až po jeho distribúciu po celej Európe, uviedol Jari Liukku z Europolu.

Viac o téme: KokaínPašeráciAlbánskoEuropolKompania Bello
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu