Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najväčšia protidrogová akcia v histórii! NAKA rozlúskla prípad: VIDEO Obvineným hrozí doživotie

Protidrogová akcia s krycím názvom Pontón.
Protidrogová akcia s krycím názvom Pontón. (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - V rámci najväčšej protidrogovej akcie v histórii Slovenska s krycím názvom Pontón obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry dvoch členov medzinárodnej organizovanej skupiny pôsobiacej na území viacerých štátov.

Polícia informuje, že vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil dvoch členov medzinárodnej organizovanej skupiny pôsobiacej na území viacerých štátov. Organizovaná skupina vo veľkom rozsahu dodávala a predávala drogy v rôznych štátoch Európskej únie.

Člen sátorovcov prehovoril: Žarty pred vraždou, pár tisíc za krvavý zločin! Obžalovaný je aj politik

"Obaja sú obvinení z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Organizovaná skupina sa snažila oklamať rôzne colné, kontrolné a bezpečnostné orgány. Na Slovensko sa drogy dostali v železných nádržiach. Príslušníci NAKA v súčinnosti s pracovníkmi colného úradu našli a zaistili v kovových nádržiach takmer 500 kusov balíkov s takmer 1,5 tony bieleho kryštalického materiálu. Ten obsahoval metamfetamín, zodpovedajúci 29 – 116 miliónom bežných dávok drogy," informoval hovorca policajného zboru Michal Slivka.

Podľa polície by z jej predaja organizovaná skupina mohla zarobiť približne 292 miliónov až 1,1 miliardy eur. NAKA vykonala rozsiahlu policajnú akciu s krycím názvom Pontón.

V najväčšej protidrogovej akcii na Slovensku sú obvinení dvaja Holanďania (Zdroj: FB/Polícia SR)

"Zadržali sme podozrivé osoby a vykonali viaceré domové prehliadky a výsluchy. Spolupracovali sme pri tom s viacerými policajnými zložkami doma aj v zahraničí. Boli sme v kooperácii aj medzinárodnými policajnými inštitúciami a útvarmi ako Europol, DEA a Interpol," dodal Slivka.

V súčasnosti sú obaja obvinení Holanďania zadržaní v Holandsku a tamojšie justičné orgány rozhodujú o ich vydaní na trestné stíhanie na Slovensko. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov, prípadne až na doživotie.

Viac o téme: AkciaDrogyPolícia NAKAPontón
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu