Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mohutný požiar v talianskej Ancone: FOTO Hasiči okamžite zasahovali, mesto zahalil hustý dym

(Zdroj: Getty Images)

ANCONA - Prístav vo východotalianskom meste Ancona zachvátil v noci na stredu rozsiahly požiar, ktorí muselo likvidovať 16 hasičských jednotiek. Informovala o tom agentúra ANSA.

Z miesta požiaru stúpali do ovzdušia mohutné kúdoly hustého štipľavého dymu. Úrady vyzvali miestnych obyvateľov, aby neotvárali okná na svojich domoch. Bezprostredne neboli hlásené žiadne obete ani zranení.

 

 

Plamene krátko po polnoci zachválili niekoľko budov, kde sa údajne skladovali rozpúšťadlá, farby a iné potenciálne toxické látky. Z lokality, kde sa mali nachádzať aj prevádzky na výrobu kvapalného dusíka a metánu, sa ozvalo aj viacero výbuchov, píše ANSA.

Úrady uzavreli školy v meste

O dočasnom uzavretí škôl a univerzít, parkov a vonkajších športovísk rozhodli úrady vo východotalianskom meste Ancona v reakcii na mohutný požiar, ktorý v noci na stredu zničil časť miestneho prístavu. Informovala o tom agentúra DPA.

Zavedenie preventívnych opatrení, ktoré budú v platnosti jeden deň, oznámila na Facebooku anconská starostka Valeria Mancinelliová. "Podľa prvých výsledkov monitoringu problémy so znečistením ovzdušia nie sú. Pokým však budeme čakať na konečné výsledky, je podľa nás dobré zaujať opatrný postoj," uviedla starostka.

Viac o téme: PožiarTalianskoAncona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu