Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší brutálny čin policajtov v USA: VIDEO Mužovi dali na hlavu vrece! Daniel sa udusil

V USA riešia ďalšiu brutálnu smrť Černocha. Zobraziť galériu (2)
V USA riešia ďalšiu brutálnu smrť Černocha. (Zdroj: reprofoto - Twitter/Bloomberg QuickTake)

NEW YORK - Americké médiá zverejnili video, na ktorom je zachytený brutálny zákrok policajtov, pri ktorom zomrel Daniel. Ten trpel psychickými poruchami a políciu naňho zavolal jeho brat. Mnohí udalosť prirovnávajú k Georgovi Floydovi.

Incident sa odohral v nočných uliciach New Yorku. Hoci sa zatýkanie odohralo ešte pred smrťou georga Floyda, na verejnosť sa dostala až teraz. Na zberejnených záberoch vidno, ako skupina policajtov zatýka nahého muža. 

VIDEO Brutálny zásah polície v Nemecku: Stačilo málo a muž mohol skončiť ako George Floyd

Podľa BBC  ide o 41-ročného Daniela, ktorý trpel mentálnymi poruchami. Na Daniela zavolal policajtov jeho brat, preto mal jednu zo svojich duševných epizód. Na záberoch vidno, ako skupina policajtov zatýka nahého Daniela. ten sedí pokojne na zemi a policajti mu na hlavu nasadzujú vrece. 

V USA riešia ďalšiu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reprofoto - Twitter/Bloomberg QuickTake)

V USA sa pri zákrokoch vrece používa na to, aby ochránilo policajtov pred uhryznutím a slinami zadržaného, Vo svete malo pri tomto zákroku zomrieť už niekoľko väzňov. Nahý Daniel prosí policajtov, aby mu vrece z hlavy dali dole, pričom si policajt všimne, že z neho vytekajú tekutiny. Následne mu pritlačí hlavu na cestu a niekoľko minút mu ju tak drží, pričom opakuje, aby prestal zvracať. 

Daniel sa potom prestáva hýbať a o chvíľu stíchne. Po niekoľkých minútach, počas ktorých leží na ceste, dostane prvú pomoc a odvážajú ho do nemocnice. V nej ho pri živote udržiavali len prístroje. Zomrel po ich odpojení. Dôvodom smrti bolo dusenie pri zadržaní. Rodina tvrdí, že trvalo dva mesiace, kým polícia zverejnila video a fotografie. Skutok sa odohral dva mesiace pred smrťou georga Floyda, ktorá vyvolala vlnu protestov po celom svete. 

Viac o téme: SmrťPolicajtiRasizmusNew YorkGeorge Floyde
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu