Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Brutálny zásah polície v Nemecku: Stačilo málo a muž mohol skončiť ako George Floyd

Video policajta s kolenom na hlave muža podnietilo vyšetrovanie
Video policajta s kolenom na hlave muža podnietilo vyšetrovanie (Zdroj: YouTube/INSTAGRAM STORY)

DÜSSELDORF - Zábery nemeckého policajta, ktorý pri zatýkaní tlačil svoje koleno na hlavu mladého muža ležiaceho na zemi, viedli k okamžitému oficiálnemu vyšetrovaniu, informovala v agentúra DPA s odvolaním sa na nedeľňajšie oznámenie polície v Düsseldorfe.

Video zo zatýkania, ktoré sa odohralo v západonemeckom meste Düsseldorf, bolo rýchlo zdieľané na sociálnych sieťach a vyvolalo odsúdenie kvôli svojej podobnosti so zatýkaním Afroameričana Georga Floyda v USA. Video dusiaceho sa Floyda, ktorému belošský policajt takmer osem minút kľačal na krku, následkom čoho zomrel, viedlo k celosvetovým protestom.

Podľa polície mladý muž zatýkaný v nemeckom videu nebol vážne zranený a k incidentu došlo v centre Düsseldorfu v sobotu (15. augusta) večer okolo 19.30 hod. Düsseldorfská polícia a regionálne ministerstvo vnútra v nedeľu večer uviedli, že vyšetrovanie povedie policajné riaditeľstvo v Duisburgu. "Toto video berieme veľmi vážne," ubezpečil hovorca ministerstva vnútra Severného Porýnia-Vestfálska.

Políciu predtým privolali do neďalekej reštaurácie kvôli incidentu, zapríčinenému nespratnou skupinou hostí. Mladik, ktorý nebol priamym účastníkom incidentu, zjavne vyrušil políciu pri zásahu. Keď bol požiadaný o občiansky preukaz, napadol príslušníkov polície, informovala miestna polícia, dodajúc, že mladík bol následne prevezený na policajnú stanicu kvôli identifikácii a odovzdaný zákonným zástupcom.

Viac o téme: ZásahVyšetrovaniePolícia NemeckoDüsseldorfGeorge Floyd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu