Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Francúzsko zavedie recipročné opatrenia voči cestujúcim z Británie

Francúzsko zavedie recipročné opatrenia voči cestujúcim zo Spojeného kráľovstva po tom, čo Londýn zaviedol povinnú 14-dňovú karanténu pre každého cestujúceho z Francúzska.
Francúzsko zavedie recipročné opatrenia voči cestujúcim zo Spojeného kráľovstva po tom, čo Londýn zaviedol povinnú 14-dňovú karanténu pre každého cestujúceho z Francúzska. (Zdroj: TASR/AP Photo/Thibault Camus)

PARÍŽ - Francúzsko v najbližších dňoch zavedie recipročné opatrenia voči cestujúcim zo Spojeného kráľovstva po tom, čo Londýn zaviedol povinnú 14-dňovú karanténu pre každého cestujúceho z Francúzska. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters.

"Zavedieme opatrenie s názvom reciprocita, aby hranice neboli našimi britskými priateľmi zatvorené jednostranne," uviedol štátny tajomník pre európske záležitosti z francúzskeho ministerstva zahraničných vecí Clément Beaune pre televíziu France 2. Dodal, že voči cestujúcim, ktorí sa budú vracať zo Spojeného kráľovstva, sa v najbližších dňoch "zavedú reštrikčné opatrenia".

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Spojené kráľovstvo od 21. augusta vyžaduje, aby cestujúci z Francúzska pred vstupom do krajiny preukázali, že nemajú symptómy ochorenia COVID-19 alebo že neboli v kontakte s nakazenou osobou najmenej 14 dní pred vycestovaním. Britské orgány taktiež od 15. augusta vyžadujú, aby navrátilci absolvovali 14-dňovú domácu karanténu z dôvodu vysokého počtu nakazených vo Francúzsku. Niektoré orgány v oboch krajinách tieto opatrenia označili za nepotrebné.

Viac o téme: OpatreniaCestujúciZavedenieKaranténaFrancúzskoVeľká BritániaClément Beaune
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu