Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Rybačka je súčasťou výnimky zo zákazu vychádzania, treba však dodržiavať odstupy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŽILINA – Výnimka zo zákazu vychádzania a s ňou súvisiace návštevy prírody v extraviláne obce v rámci okresu sa týka aj výkonu rybárskeho práva. Informoval o tom na svojej webovej stránke Slovenský rybársky zväz (SRZ) – Rada v Žiline.

„Z uznesenia vlády vyplýva, že pobyt v prírode je dovolený. Uznesenie ďalej nešpecifikuje, akým spôsobom má osoba pobyt v prírode tráviť, lov rýb v extraviláne obce v rámci okresu je teda dovolený. Treba však pripomenúť, že počas pobytu v prírode v extraviláne obce platí zákaz zhromažďovania sa a zákaz organizovať hromadné podujatia v počte nad šesť osôb,“ informuje SRZ.

Rybársky zväz zdôrazňuje, že je nevyhnutné, aby rybári aj počas uplatňovania rybárskeho práva dbali na ochranu svojho zdravia a aj na ochranu zdravia ďalších loviacich v zmysle nariadených opatrení.

V zmysle zákona loviaci pri love rýb medzi sebou udržiavajú vzdialenosť najmenej päť metrov, ak sa nedohodnú na menšej vzdialenosti. Pri love na prívlač alebo muškárením loviaci medzi sebou udržiavajú vzdialenosť najmenej 20 metrov, ak sa nedohodnú na menšej vzdialenosti.

"Žiadame rybárov, aby upozorňovali všetkých loviacich na dodržiavanie vyhláškou stanovenej vzdialenosti medzi sebou a v záujme ochrany zdravia nezmenšovali túto vzdialenosť ani dohodou,“ zdôrazňuje SRZ.

Viac o téme: RybačkaVýnimkaOdstupy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu