Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vietnamci vymysleli podvodnú schému: Oklamali tisíce ľudí a zarobili takmer milión dolárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

HANOJ - Bezpečnostné zložky zadržali skupinu Vietnamcov, ktorí v rámci podvodnej schémy s dezinfekčnými prostriedkami na ruky pripravili viac ako 7000 Američanov dohromady o takmer milión dolárov. S odvolaním sa na oznámenie amerického konzulátu vo Vietname o tom informovala v utorok agentúra DPA.

Troch Vietnamcov zadržali bezpečnostné zložky po spoločnom vyšetrovaní amerických a vietnamských úradov. "Zatknutie viacerých podozrivých vietnamským ministerstvom verejnej bezpečnosti jasne dokazuje, že tamojšia vláda berie zločiny súvisiace s koronavírusovou pandémiou vážne. Vyšetrovatelia zistili, že v dôsledku tohto podvodu prišli o vysokú finančnú sumu ľudia, ktorým koronavírusová pandémia bola už predtým spôsobila obrovské problémy," uviedol vo vyhlásení veľvyslanec USA vo Vietname Daniel Kritenbrink.

Trojica Vietnamcov údajne predávala prípravky na dezinfekciu rúk obyvateľom všetkých 50 amerických štátov. Podozriví za týmto účelom vytvorili viac ako 300 webových stránok, ktoré použili na predaj dezinfekčných prostriedkov, ktoré však do USA nikdy nedorazili.

Vytvorili si taktiež stovky falošných e-mailových adries, aby sa vyhli podozreniu z páchania trestnej činnosti. Americkí vyšetrovatelia v tejto súvislosti zaznamenali takmer 40.000 transakcií v celkovej hodnote približne 975.000 dolárov.

Viac o téme: KrádežeVietnamSpojené štátyPodvodná schéma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu